Társadalomba befektető cégeket keresnek


kreativ.hu, 2015. június 08.

Június 30-ig jelentkezhetnek a vállalatok idén a Magyar Adományozói Fórum hazai cégek számára kiírt szakmai pályázatára, a MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amelyen az elmúlt évek során már több mint 100 hazai vállalati támogatási program vett részt.

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Magyar Adományozói Fórum a hazai vállalatok számára kiírt MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatát. A 2006-ban alapított és 2011-ben megújított MAF Társadalmi Befektetési Díj egy szakmai megmérettetés, amely a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció, így a szervezők közlése szerint a társadalmi befektetések terén még frissnek számító kezdeményezéseket indító nagyvállalatok és kkv-k is azonos esélyekkel vehetnek részt azon.

A MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatának célja, hogy a hosszú távú társadalmi-gazdasági fenntarthatóságot is szolgáló stratégiai megoldásokat, példaértékű támogatói tevékenységeket széles körben ismertté tegye és felhívja a figyelmet az üzleti szektor proaktív társadalmi szerepvállalásának és a szektorok együttműködéseinek előnyeire és elért eredményeire, ezzel is ösztönözve a hazai támogatói kultúra fejlődését – áll a közleményben.

„A korábbi években díjazott vállalati támogatási pályázatok is kézzelfoghatóan bizonyítják, hogy a tartós és mélyreható változásokhoz a három szféra közötti párbeszédre és szoros összefogásra van szükség. Egy vállalat, vagy egyetlen szektor nem képes egyedül megoldani összetett társadalmi problémákat. Az együttműködő vállalatok, állami és civil szervezetek olyan kompetenciákat, szakmai tudást, erőforrásokat és kapcsolatrendszert képesek mozgósítani a stratégiai alapokon nyugvó programok során, amelyek minden résztvevő számára közös értékeket, mérhető és megsokszorozható előnyöket teremtenek” – mondta el Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának eredményeit 2015 októberében teszi közzé az alábbi kategóriákban:

•   MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
•   MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
•   MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
•   MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória

A Magyar Adományozói Fórum által felkért bíráló bizottság tagjai:

•   Erős Antónia – az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
•   Füzesy Tamás – az Erőforrás Alapítvány/ United Way Magyarország ügyvezetője
•   Hargitai Lilla – a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója
•   Jakab Áron – a FRUIT OF CARE Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője
•   Nagy Bálint – az IBS marketing tanszékének vezetője

A részletes pályázati kiírás és űrlap a MAF weboldalán érhető el. Az érdeklődők a MAF honlapjáról letölthetik a korábbi években díjazott pályázatok esettanulmány-gyűjteményeit is.