Auchan - Közösségeket támogató programokban gazdag ősz az Auchannál


RCM AuchanAz Auchan Retail Magyarország számára fontos a helyi közösségek életében történő aktív, támogató részvétel és igyekszik munkatársai számára is számos alkalmat teremteni arra, hogy ők is kivehessék részüket. Idén ősszel sincs ez másképp, kollegáik igen aktívak voltak, hiszen három, a közösségek számára fontos programban is részt vehettek. Futottak például nemzetközi program keretében egy jó ügyért, részt vettek az Élelmiszerbank „Együnk egymásért” elnevezésű programjában és kifejezték támogatásukat a Rehab Critical Mass eseményen.

Auchan Run – Az Auchan Retail nemzetközileg indított programja, amelyben a fiatalokért gyűjtöttek kilométereket az Auchan Retail munkatársai. Szeptember 27-től október 7-ig tartó programon az Auchan dolgozók futással és gyalogos túrákkal járultak hozzá a jótékonykodási projekthez. Magyarországon a munkatársak több mint 15 000 kilométerrel járultak hozzá a program sikerességéhez. A program végén az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 110 ezer euróval támogatja nemzetközi szinten az SOS gyermekfalvak egészséges táplálkozást segítő programjait.

Együnk egymásért! – Október 16-a, az élelmezés világnapja alkalmából az Élelmiszerbank „Együnk egymásért” kezdeményezéséhez csatlakozott az Auchan Retail Magyarország. Az év végén 3 alkalommal rendeznek az áruházaikban és a központjukban kollégáiknak jótékonysági „vásárokat”, ahol az Auchan munkatársai által készített ételeket kínálják egymásnak egy meghatározott adomány összegért. Az így összegyűjtött összeget a program végén az Élelmiszerbanknak ajánlják fel, amelyből élelmiszercsomagokat vásárolnak rászorulónak. A sikeres október 10-ei és 16-ai esemény után, december 10-én rendezik meg harmadik alkalommal a jótékonysági vásárt.

Rehab Critical Mass – Az Auchan Retail Magyarország a kiskereskedelem területen egyedülálló módón idén ötödik alkalommal vonult utcára a fogyatékkal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, és ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik mellett, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, egyúttal megmutatni az összefogásban rejlő lehetőségeket. A Clark Ádám téren az Auchan Retail Magyarország munkatársai vizet és müzlit osztogattak a jelenlévőknek, majd együtt vonultak a résztvevőkkel az V. kerület, Városháza teréig. A rendezvény idei fő kommunikációja az M3-as metró akadálymentesítése volt. A „Teljes értékű metrót!” akció során sikerült bizonyítani, hogy az érintett 40 szakmai szervezet összefogásának hatására az M3-as metró felújítása szinte teljes akadálymentesítéssel valósul meg.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai