Auchan - Felzárkóztató korcsolyaoktatás indult Budakalászon az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásából


Budakalász Város Önkormányzata, az Auchan budakalászi áruháza, valamint a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány közösen ünnepelte a helyi, speciális nevelési igényű iskolások felzárkóztatását segítő fejlesztő korcsolyaoktatás megvalósulását. A  Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány kezdeményezte projekt az  Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázatának 8 000 eurós támogatásával indult.

Ünnepélyes keretek között jelentette be Budakalász Város Önkormányzata, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány, valamint az oktatást szervező Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány a budakalászi műjégpályán megvalósuló felzárkóztató korcsolyaoktatás indulását, amelynek célja a helyi, speciális nevelési igényű fiatalok mozgáskoordinációjának és ezáltal tanulási képességeiknek fejlesztése. A rendezvényen részt vett Rogán László, Budakalász polgármestere, Dr. Wettstein András, a Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint  Bíró Árpád, az Auchan Magyarország Kft. budakalászi áruházának igazgatója.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány „Együtt az Ifjúságért” pályázata mintegy 2,5 millió forinttal támogatja a szervezet „Korizz és javíts! Hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése korcsolyázással” című kezdeményezését. A támogatást az alapítvány a korcsolyapark létrehozására, élezőgép biztosítására, illetve speciális nevelési igényű fiatalok korcsolya foglalkozásainak megtartására fordítja, amely által oktatók bevonásával fejlesztik a gyerekek mozgáskoordinációját és tanulási képességét. A korcsolyák a műjégpálya látogatói számára bérelhetők, mely hozzájárul a projekt hosszútávú fenntarthatóságához.