National Instruments - Science No Fiction tudományfesztivál 2017


Idén másodszor került megrendezésre a Science No Fiction fesztivál a debreceni Kölcsey Központban. Több, mint hatezren látogattak el a National Instruments  rendezvényére február első hétvégéjén, hogy felfedezzék a jelenkor leginnovatívabb tudományos, technológiai alkalmazásait.  

A fesztivál a mai automatizált világ könnyebb megértésére jött létre, és hogy a virtuális valóságot közelebb hozza a látogatókhoz. A rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemekkel és a vállalatokkal közösen motiválja a diákokat a természettudományos, a mérnöki és az IT-pályák választására, valamint népszerűsítse az élményalapú, modern oktatást.
A Science No Fiction fesztivál számos interaktív programot tartogatott a résztvevők számára: a látogatók amellett, hogy betekintést nyerhettek a robotika tudományába, kipróbálhatták a 3D nyomtatást, sőt, még kísérletekben is részt vehettek.A tudományfesztivál másnapján rendezték meg a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelyen hat ország középiskolásai mérték össze tudásukat, és amelyet a szlovák IT-PRO-BESST csapat nyert meg.

További részletek a programról:

http://gyartastrend.hu/esemenyek/cikk/tobb_ezren_a_tudomany_kapujaban