MOL - Több mint 20 millió forint támogatás középiskolai diákok önkéntes programjaira


A MOL Új Európa Alapítvány az Iskolai Közösségi Szolgálat támogatására indította el három éve KÖSZ! Programját. A kezdeményezés célja, hogy a középiskolai diákoknál elősegítse a 2016. évtől érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítését.

Az Iskola Közösségi Szolgálat elvégzése mellett a program célja a fiatalokat olyan élményben részesíteni, ami motiválhatja őket a további önkéntes tevékenységre. A programra civil és egyházi szervezetek, intézmények pályázhattak középiskolákkal együttműködésben.

A 2016-ban érettségiző tanulóknak a sikeres záróvizsgához 50 óra közösségi szolgálat teljesítését kellett igazolniuk. Hosszú távon a közösségi szolgálat célja a diákokban az empátia, a szolidaritás és az adás kultúrájának elültetése. Az Új Európa Alapítványnál idén 204 beérkező pályázatból 77 szervezet nyert támogatást, melyben 50 nagyprojekt (15-30 résztvevő) és 27 nyertes kisprojekt (2-5 résztvevő) valósítja meg pályázatát. A támogatások összértéke több mint 20 millió forint.