Példamutató vállalatokat díjaztak, www.rendezvenyvilag.hu, 2012.10.05.

Az Év Társadalmi Befektetési Programja mellett a leginnovatívabb, a legsikeresebb, és a legnagyobb hatást elérő vállalati támogatási programokat díjazta a Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2012. október 4-én. A Társadalmi Befektetések Díjakat a "MAF Partnerség.Hatás.Innováció. 2012" című konferencia záró programjaként adták át - olvasható a Magyar Adományozó Fórum közleményében.

A konferencián az üzleti, a non-profit és az állami szféra képviselői ültek össze, hogy megvitassák a vállalati önkéntesség aktuális kérdéseit. Az esemény fő támogatója a Provident Pénzügyi Zrt volt. "Ahhoz, hogy a társadalom megfelelően működjön, fontos az egyéni érdekek összehangolása a közérdek javára, ehhez pedig új típusú mentalitásra van szükség Magyarországon. A versenyképességet rövid távon például lehet az emberi erőforrások rovására javítani, de közép és hosszú távon kizárólag az emberi erőforrások megerősítésével lehet igazi gazdasági versenyképességet biztosítani. A társadalmi feszültségeket a politika egyedül nem fogja tudni kezelni, éppen ezért hosszútávon a civil és vállalati szférának sokkal autonómabbnak és aktívabbnak kell lennie" - mondta el az esemény fővédnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a díjátadón.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj abban tér el a hasonló szakmai elismerésektől, hogy célzottan fókuszál a társadalmi befektetési programokra. A májusban meghirdetett, a hazai vállalatok körében nagy érdeklődéssel kísért megmérettetésen összesen 32 cég támogatói programja indult.

A független bíráló bizottság döntése alapján a MAF Társadalmi Befektetések Díj négy kategóriájának idei nyertes pályázatai:

MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória:

1. Erste Bank Hungary Zrt. - good.bee Social Enterprise Financing Program / Romani Design
2. KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. - Hátrányos Helyzetűek Oktatása Program
3. MOL Nyrt. - MOL Tehetségtámogató Program 2011

MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória:
1. Vodafone Magyarország Zrt. - Vodafone a nők biztonságáért képviseletében
2. JOBGROUP - REHABJOB
3. KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. - Hátrányos Helyzetűek Oktatása Program


MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória:
1. MOL Nyrt. - MOL Tehetségtámogató Program 2011
2. METRO Kereskedelmi Kft. - Express kiszállítás az áruházból a rászorulókig program
3. AVON Magyarország Kft. - Aláírásgyűjtés a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállására emelésének parlamenti napirendre tűzéséért program

MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória:
1. KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. - Hátrányos Helyzetűek Oktatása Program
2. E.ON Hungária Csoport - E.ON Családi Foci Program
3. Magyar Cetelem Bank Zrt. - Cetelem Zöldsuli Program

A kategória győztesek mellett a Magyar Adományozói Fórum JUNIOR Különdíjban részesítette a Richter Gedeon Nyrt., "Richter Egészségváros" programját, és SENIOR Különdíjban a Budapest Bank, "Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért Alapítvány" támogatói programját. A konferencia további támogatói: Erste Bank Hungary Zrt. (ezüst fokozatú támogató), Drogerie Markt Kft., Holcim Hungária Zrt., METRO Kereskedelmi Kft. (bronz fokozatú támogatók), Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Fruit of Care Non-profit Kft., K&H Csoport, MARS Magyarország, Tchibo Budapest Kft. (támogatók).