Generali - 100 milliós támogatás a tűzoltóságnak


Magyarország egyik vezető biztosítótársasága, a Generali és a Generali a Biztonságért Alapítvány elkötelezetten dolgozik a társadalmi felelősségvállalás több területén: 2016-ban munkájukért Felelős Támogató Védjegyet kaptak. Év végi aktivitásaikkal is erre törekedtek.

Ennek a célkitűzésnek a fényében a Generali Biztosító finanszírozta Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság új, speciális járműveinek beszerzését is.  A 100 millió forint értékű járművek mind hazai gyártásúak, és nagyban segítik a tűzoltók munkáját.

A Generali hisz abban, hogy a kármegelőzési és kárenyhítési ismeretek és technológiák terjesztése, és az azok támogatását szolgáló társadalmi szerepvállalás ugyanúgy feladata, mint az ügyfeleikről való gondoskodás. Éves szinten több mint 1500 tűzzel kapcsolatos kárbejelentés érkezik a biztosítóhoz. A mostani 100 millió forint értékű támogatással segítséget nyújtanak nemcsak a tűzoltóságnak, hanem rajtuk keresztül a társadalomnak is.

Ezzel az összeggel hét olyan terepjáró beszerzését tette lehetővé a biztosító, amely a tűzoltásvezetői feladatokat ellátó megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok munkáját támogatják. A járműveken olyan speciális eszközök is helyet kaptak az egyéni védőeszközök mellett, amelyek a tűzvizsgálathoz szükségesek.