Ökotárs Alapítvány - Az év fája 2017


Idén 7. alkalommal szállt versenybe 16 ország 16 fája az Európai Év Fája címért. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a fák szerepére Európa kulturális örökségében betöltött szerepére és jelentőségére. A tavalyi évben Magyarország fája, a bátaszéki molyhos tölgy nyerte el a legszebb fának járó díjat 3545 szavazattal. Idén újra lehetőségünk nyílt szavazni, ezúttal egy Jászai Mari téri platán száll versenybe az első helyért. A nemzetközi versenyt az EPA (Environmental Partnership Association) szervezi, a magyar fordulót pedig az Ökotárs Alapítvány.

A mozgalomban évente több százezren vesznek részt, a versengő országok száma a kezdetek óta 5-ről 16-ra emelkedett, de továbbra is folyamatosan várnak további csatlakozó is országokat Európából!

A szavazás február 28-ig tartott, az eredményre pedig március 21-én, az Erdők Világnapján fog fény derülni a brüsszeli díjátadón.

Szavazzon Ön is az alábbi linken:

http://www.treeoftheyear.org/ETY-2/Uvod.aspx

Kapcsolat: Oravecz Ágnes, a magyarországi Év Fája verseny szervezője, Ökotárs Alapítvány, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , +36 1 411 3503

További információ a projektről:

http://evfaja.okotars.hu/