McDonald’s - Gyermekmenükkel a beteg gyermekekért


Január elsejétől azok, akik Happy Meal menüt vásárolnak bármely hazai McDonald’s étteremben – amellett, hogy a megszokott finom falatokat és kedvelt játékokat találják meg a színes papírdobozban – egy jó célt is támogatnak.  A McDonald’s és franchise partnerei mostantól ugyanis minden megvásárolt gyermekmenü árából öt forintot a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány javára ajánlanak fel.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány egy világméretű kezdeményezés, amelynek hazai szervezetét a McDonald’s 1994-ben hozta létre. A Ronald McDonald Alapítványok által világszerte fenntartott 359 Ronald McDonald Ház azoknak a családoknak biztosít térítésmentesen otthont a kórházak közelében, akiknek beteg gyermeke elhúzódó, a lakóhelytől távol eső orvosi kezelésre szorul. A hazai alapítvány Budapesten és Miskolcon egy-egy Ronald Házat, a pécsi Gyermekklinika területén pedig két Ronald Szobát tart fenn, melyek eddig közel 9000 beteg gyermeknek és családjuknak segítettek a betegség nehéz időszakaiban.

A Ronald Házak és Ronald-szobák éves működési költségét a McDonald’s éttermekben elhelyezett perselyekben összegyűlt összegekből,egyéb jótékonysági akciók, rendezvények bevételeiből, vállalkozások és magánszemélyek adományaiból, 1%-os felajánlásokból fedezi az alapítvány. Ehhez járul majd hozzá január elsejétől a Happy Meal menük árából befolyó bevétel.

www.ronaldhaz.hu