NESsT - SENSES Projekt a Társadalmi Vállalkozási szektor erősítéséért


A NESsT az IFKA-val együttműködve részt vesz a februárban megkezdődött Duna Transznacionális Program SENSES projektjében, melynek célja a régión belüli társadalmi vállalkozási ökoszisztéma erősítése a szektor szereplőinek bevonásával, kapcsolatrendszerük bővítésével.

 A projekt keretében együttműködő 8 partnerrégió olyan megoldásokat fogalmaz meg, amelyek elősegítik a társadalmi vállalkozások életképességének erősítését, fenntartható üzleti modellek fejlesztését, a gyenge pénzügyi-befektetési kultúra erősítését, és a főként pro bono szakértői hálózatra épülő társadalmi vállalkozásfejlesztési ú.n. „katalizátor” szervezetek szolgáltatás portfóliójának fejlesztését.

A nemzetközi kick-off meeting február közepén került megrendezésre, amit egy közel 70 fős konferencia követett hazai és Európai Uniós szakemberek, a civil társadalom, a politikai döntéshozók és a társadalmi vállalkozások képviselői részvételével. Ezután a projektben részvevők egy „study tour” keretében látogatást tettek hazai jó példákhoz: a Cseriti shop-ba, a Szülők Házá-ba és a Nem Adom Fel Cafe & Bar-ba.

A NESsT és az IFKA a projekt következő lépésben egy kutatást fog elvégezni, aminek az eredményeire alapozva képzéseket tartanak a társadalmi vállalkozási szektor érintett szervezeteinek.

További információ a projektről:

http://www.nesst.org/magyarorszag/senses-tarsadalmi-vallalkozasfejlesztes-osztonzese-a-duna-regioban/

http://ifka.hu/nemzetkozi-kapcsolat/projekt/senses-20170122220112