LBG modell

A London Benchmarking Group egy jelenleg globálisan kb. 200 nagyvállalatot tömörítő hálózat. 1994 óta tartó együttműködésük célja a vállalatok közösségi befektetései (Corporate Community Investment / CCI) eredményeinek és hatásainak mérése, értékelése és az általuk kidolgozott módszer fejlesztése.

Az LBG modell a London Bechmarking Group által kifejlesztett, a forrás/input fogalmi rendszer, eredmény/output indikátorok, hatás/impact skálák segítségével egy egyszerűen kezelhető mátrix formájában összegzi és mutatja be a támogatói tevékenység, illetve tágabb értelemben egy vállalat társadalmi befektetéseinek (Corporate Community Investment)‏ eredményeit és hatását mind a társadalomra, mind a vállalatra nézve.

A vállalatoknak lehetőséget biztosítunk társadalmi befektetésik kapcsán történő eredmény és hatásmérés bevezetésére vagy a MAF-hoz történő kiszervezésére a London Benchmarking Group (LBG) modell alapján.

LBG csomag

Az LBG csomag az alábbi elemeket foglalja magába (2 db guide, 4 db excel tábla és logo). A társadalmi eredmény- és hatásmérés MAF-hoz történő kiszervezése esetén az alábbi eszközöket nem, csak az eszközök alapján, a vállalatra szabott riportokat kapja meg a cég:

 • LBG fogalmi magyarázatok és az értékelés módszertana
 • LBG forintosítás mechanizmusa
 • LBG eredmény indikátorlisták
 • LBG hatás skálák
 • LBG adatgyűjtő excel táblák (egy projekt, összes projekt, vállalati önkéntesség, partnerektől visszagyűjtő)
 • LBG bevezető workshop valamint az év során konzultáció az alapcsomag elemeinek használatáról
 • LBG logo használati joga (csak vállalatnál történő bevezetés esetén, a MAF-hoz történő kiszervezés esetén nem használható)

A vállalat igényeire szabott riportok (pl. egy jelentősebb stratégiai partnerség, eseti támogatások, pályázati programok, vállalati önkéntesség, összes támogatási projekt) a társadalmi befektetések során elért társadalmi és vállalati eredményekről és hatásokról tartalmaznak összefoglalót az alábbi indikátor témák alapján:

abra final honlap

A MAF-hoz történő kiszervezés esetén a riportok csak a társadalmi eredmény- és hatásmérés során kiértékelt adatokat foglalják magukba, ugyanakkor a vállalati eredmények és hatásmérés kimutatásához szakmai tanácsadást tudunk nyújtani.

Mire használható az LBG?

 • ADATGYŰJTÉS / segíti a támogatásként nyújtott erőforrások és az azok által elért eredmények, hatások beazonosítását, forintosítását, összevetését
 • TERVEZÉS, DÖNTÉS / lehetővé teszi a társadalmi befektetési gyakorlat hatékonyabb tervezését és folyamatos továbbfejlesztését, a döntések meghozatalát
 • NYOMONKÖVETÉS, ÉRTÉKELÉS / rendszerezett és bármikor lehívható adatokat biztosít a programok utánkövetéséhez, értékeléséhez
 • BENCHMARKING / lehetővé teszi a benchmarkingot, az információ megosztást, az egymástól való tanulást más hazai vállalatokkal, ugyanakkor az egyes vállalatokra vonatkozó információk maximális titokban tartását garantálja
 • KOMMUNIKÁCIÓ / könnyen áttekinthető riportokkal segíti a társadalmi befektetések által teremtett értékek bemutatását, a munkatársak, a menedzsment és a fogyasztók felé.

Akik már a MAF hatásmérési szolgáltatásait választották:

lbg hasznalok 2018

További információ: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ,  06-1-700-00-20 , 06-30-210-31-71