COOP - Célba ért a COOP Májusfa futás


Idén is közel 6500 an futottakIdén immár 28. alkalommal rajtolt el Szolnok egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a Májusfa futás, amelynek hetedik éve névadó szponzora a COOP Szolnok Zrt. Mára valódi hagyománnyá, a város elmaradhatatlan programjává vált az esemény, amely évről évre több ezer embert mozgat meg. A helyi sportélet kiválóságai mellett Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, Márton Anna kardvívó is személyesen buzdította a 6500 rajthoz álló résztvevőt.

Idén immár 28. alkalommal került megrendezésre Szolnok kiemelt éves szabadidősport rendezvényeként a Májusfa futás, amelyen csaknem 6500, a városban, a térségben élő általános és középiskolás diák, valamint felnőtt futotta le az 1600 és 2500 méteres távokat. Évről évre kiváló helyi sportolók, olimpikonok, olimpiai bajnokok teszik le voksukat a program mellett, akik személyes jelenlétükkel amellett, hogy népszerűsítik a sport fontosságát felejthetetlen élményt szereznek a résztvevőknek. Ezúttal az OLAJ KK, a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata, a Szolnoki Röplabda Akadémia sportolói mellett, a váltóban és csapatban többszörös világbajnok Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, junior világ- és Európa bajnok, felnőtt VB bronzérmes, Márton Anna kardvívó is buzdította a futásra vállalkozókat.

A programnak immár hetedik alkalommal volt névadó szponzora a COOP Szolnok. Fekete Tibor ennek kapcsán elmondta, hogy társaságuk számára – de az egész COOP rendszer számára is - mindig is kiemelt szempont volt a gyermekek támogatása, segítése. „Amikor látjuk a sok mosolygos arcot, nekünk az a valódi visszaigazolás, hogy jó ügy mellé álltunk” – emelte ki a COOP Szolnok vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott, ugyan társaságuk a főszponzor, de sok szállító partnerük is a mellettük áll. „A rendezvény egyrészről a szabadidő hasznos és aktív eltöltésére ösztönzi a város lakosságát, ám emellett az olimpikonok és sportoló kiválóságok meghívásával és a programba történő bevonásával példaképeket kívánunk állítani a fiataloknak” – tette hozzá Fekete Tibor.

„A COOP-pal 1996 óta működünk együtt, de lényegesnek tartom kiemelni, hogy az üzletlánc társadalmi tevekénysége a sport esetében nem csak országos, hanem lokális szinten is testet ölt, amit jól láthatunk itt Szolnokon. Erre szükség is van, hiszen úgy gondolom, hogy a sport mindenhol él és létezik. Mi a MOB-nál az olimpiai mozgalom terén is ennek szellemében végezzük a munkánkat.” – mondta el Vékássy Bálint. A MOB főtitkára szerint nincs versenysport tömegsport nélkül, így születnek a jövő bajnokai, éppen ezért szükség van hasonló rendezvényekre, ahol alkalom nyílik a sport, a mozgás szerepének tudatosítására és a figyelemfelhívásra.

„A testi lelki egészség szempontjából fontos a preventív gondolkodás, amelyben kiváló eszköz a sport, ezért úgy gondolom, hogy már egészen fiatal korban szükséges megszerettetni a gyermekekkel a mindennapos testmozgást. Éppen ezért állok hasonló programok, kezdeményezések mellé.” – jelentette ki Kasza Róbert, olimpikon öttusázónk.

Kasza Róbert mellett egy fiatal kardvívó, Márton Anna is személyesen buzdította a futásra vállalkozókat, sőt teljesítette is a 2,5 km-es távot.

 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai