Tesco - Zajlik a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés a Tesco áruházaiban


tesco szeretet ehseg 01A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként idén is részt vesz a Szervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányában. A vásárlók november 12. és december 24. között a kasszáknál kapható 250 forintos kupon megvásárlásával segíthetik a rászorulókat. Tavaly több mint 60 millió forintot gyűjtöttek az adományozók.

Amíg többségünknek az ünnep egyet jelent a finom ételekkel, az ajándékokkal és a karácsonyfával, addig sokan vannak, akiknek alapvető élelmiszerekre sem telik. Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede indította a szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányát, melyhez a Tesco stratégiai partnerként kilenc éve csatlakozott. A kampány során az áruházlánc munkatársai és vásárlói a kasszáknál kapható 250 forintos adománykupon megvásárlásával támogathatják a rászorulókat. A gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

A Tesco az adománykuponok értékesítéséből befolyó teljes összeget az Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlja fel, melyből a karitatív szervezet a nehéz helyzetben élő családokat, gyermeket támogatja. Tavaly, az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként több mint 60 millió forintot gyűjtöttek, melyből a segélyszervezet nem csak adventkor, hanem egész évben támogatást nyújthatott a nehéz helyzetben élőknek. Országos intézményhálózatán keresztül az év minden napján azért dolgozik, hogy valódi kitörési pontokat kínáljon a szegénységből. 

Az áruházlánc elkötelezett a rászorulók támogatásában, így az adventi szeretet.éhség. adománygyűjtés mellett az év során más programokkal is részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet munkájában, például a Felhőtlen Gyermekkor kampányban. A Tesco hisz abban, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes, amelyet az is bizonyít, hogy a vásárlók és a munkavállalók a 250 forintos kuponok megvásárlásával évente több tízezer családnak biztosítják az ünnepi hangulatot, a biztonságos menedéket, a gondtalan táborozás élményét, az ételt vagy az esélyt egy jobb életre.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai