Kárpátok Alapítvány - Adománnyal segítheti a Kárpátok Alapítvány Esélyegyenlőségi Ösztöndíj programját!


fotoMár hazánkban is egyre jobban elterjedt az az USA-ból indult Black Friday, melynek kapcsán az áruházak, boltok, vagy akár online vásárlási portálok állítólag sokkal olcsóbban kínálják portékáikat. Az ezt követő kedden ennek ellensúlyozására az USÁ-ban szintén elindult egy kezdeményezés, amely a „Giving Tuesday” elnevezést kapta, amelyet szabad fordításban „Adakozó kedd!”-nek nevezhetünk. Ilyenkor non-profit szervezetek az adományozás, adakozás és önkéntes tevékenységek fontosságára és társadalmi hasznára hívják fel a figyelmet, illetve olyan lehetőségeket kínálnak fel, amelyek révén bárki be tud kapcsolódni közösségi, önkéntes tevékenységekbe.

Mindennek szellemében kéri a Kárpátok Alapítvány a támogatást ösztöndíj programjuk fenntartása érdekében.  

A Kárpátok Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Program fő célja, hogy anyagi (ösztöndíj) és szakmai (mentorálás, fejlesztés, stb.) eszközökkel támogassa a régióban élő, felsőfokú tanulmányokat végző hátrányos helyzetű hallgatókat, annak érdekében, hogy sikeresen lediplomázzanak és tanulmányaik befejeztével ne kelljen elvándorolniuk, ott dolgozhassanak, és élhessenek, ahol születtek, felnőttek és közösségük elkötelezett tagjaként fejlesszék lakóhelyüket, lakóközösségüket.

A program alapítása óta Magyarországon 37 ösztöndíjat adományozott az Alapítvány és ösztöndíjasaik kiemelkedő eredményekkel végezték el tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedtek valamint rendkívüli szakmai eredményeket értek el, érnek el most is munkavégzésük során is.

Az adományok a program fenntartásához járulnak hozzá. (Évente 1-3 fő kap 10 hónapon át havi 30.000 Ft/fő ösztöndíjat.) Bármekkora összeg nagy segítséget jelent, akár 1000 Ft is.

Számlatulajdonos: Kárpátok Alapítvány-Magyarország (Adószám: 18584642-1-10)
Számlaszám: 11600006-00000000-78910845

Számlavezető Bank: Erste Bank (3300, Eger, Dobó tér 1.)

Kérjük, az utalás közleménye ez legyen: ösztöndíj adomány.

Amennyiben cégen keresztül adományozna, közhasznú alapítványként adócsökkentő igazolást tud kiállítani a Kárpátok Alapítvány.

A programmal és az adókedvezménnyel kapcsolatos információról bővebben itt tájékozódhat: http://www.karpatokalapitvany.hu/iras/t-mogat-kat-keres-nk-es-lyegyenl-s-gi-szt-nd-j-programunkra-0

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai