Invitech - Skype-kuckó az Invitech támogatásával


imageTavasszal nyolcadik alkalommal rendezte meg tagvállalatunk, az Invitech Megoldások Zrt. Magyarország egyik legnépszerűbb innovációs versenyét. Az Invitech InnoMax Díj ezúttal is a mindennapokat jobbá tévő, a közösségi érdeket is szolgáló innováció elősegítésére fókuszált. Az Invitech a szakmai támogatáson felül pályázatonként 500 ezer és 2 millió forint közötti összeggel jutalmazta a nyerteseket. Nonprofit kategóriában a Szociális Innováció Alapítvány pedig különdíjként, technikai eszközöket kap annak érdekében, hogy megvalósíthassa a pályázatában szereplő Skype-kuckó tervét, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő foglalkozásokon távolról is be tudnak majd jelentkezni az önkéntes oktatók. Az Invitech az elnyert különdíj részeként az internetes hálózat kiépítésével és a szükséges IT-eszközök biztosításával segíti az InDaHouse online oktatási munkáját.

A Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse programja négy éve foglalkozik Miskolc környéki falvakban élő hátrányos helyzetű, zömmel roma gyerekek felzárkóztatásával. Több mint száz önkéntesük személyesen és Skype-on keresztül is tanul velük, illetve már egészen pici kortól kezdve részt vesz a gyerekek korai fejlesztésében.

Arról, hogy mi is az a Skype-kuckó, a programot vezető és megalkotó vezető szociális munkással, Benkő Fruzsinával készült riportból kaphatunk választ. 

Kép: www.facebook.com/pg/indahousehungary

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai