McDonald's - Idén is lesz adománygyűjtő hét a McDonald’s éttermeiben!


KépA McDonald’s egész évben sokat tesz azért, hogy a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány támogatni tudjon olyan családokat, akiknek gyermeke tartós betegség miatt kórházba kényszerül otthonától távol. 1994 óta a Ronald házak és szobák több mint 10 ezer család számára nyújtottak ingyenes lakhatást biztonságos, otthonos környezetben, a gyermekkórházak közvetlen közelében.

Az éttermek minden eladott Happy Meal menü árából 5 Ft-tal ezen, - az Alapítvány által üzemeltett – Ronald Házak és szobák kis lakóit támogatják, kollégáik pedig önkéntesként is komoly részt vállalnak az Alapítvány munkájában. Emellett az éttermekben található perselyek bevételei is az Alapítvány működését segítik, valamint évente a McDonald’s által szponzorált Tour de Balaton vezetett biciklis túrán  jótékonysági gyűjtést is szerveznek az Alapítvány javára.

A legnagyobb szabású aktivitás azonban minden év novemberében az Adománygyűjtő Hét, ahol a vendégeikkel közösen gyűjtenek az Alapítvány számára. A gyűjtés a McHappy Day nappal veszi kezdetét, melyen idén november 17-én, a budapesti Nyugati Étteremben számos híresség és a Ronald Házak korábbi lakói is részt vesznek.

November 17-23 között minden magyarországi McDonald’sban a sült krumplik* árából 40 Ft-ot az Alapítvány javára ajánlanak fel, a kasszáknál pedig trendi, a McDonald’s 3 ikonját (sajtburger, sültburgonya, BigMac) mintázó kézmelegítő párnát vásárolhatnak a vendégeik. A kézmelegítő párnák árából 140 Ft-ot az Alapítványnak adományoznak, ezzel is a Ronald Házakban és Szobákban lakó családokat segítve.

Amennyiben tehetik, látogassanak el ezen a héten valamelyik Mekibe és segítsenek, hogy minél több szülő maradhasson beteg gyermeke közelében a kórházi kezelés idején is!

A Ronald McDonald Alapítvány munkájáról bővebb információ itt található: https://ronaldhaz.hu/

*Kivéve a Párszázas vagy az 1+1 ajánlat részeként vásárolt sült krumpli és a McDonald’s applikáció aktuális ajánlataiban szereplő sült krumplik.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai