Generali - Futással az egészségért és egy jó ügyért!


Generali Runners World Run tomoritettA Generali a Biztonságért Alapítvány egyik kiemelt célja az egészségmegőrzés, az egészséges életmód és szabadidősport támogatása. A futás egy mindenki számára hozzáférhető, egészséges kikapcsolódási, feltöltődési forma, melynek komoly sportértéke van és hozzájárul a hosszútávon fenntartható egészséges életmódhoz. A futás azonban nemcsak fontos eleme, de motivációja is lehet az egészséges életvezetésnek, ezért áll a balatonfüredi rendezvény mögött immár második éve a Generali a Biztonságért Alapítvány.  A Generali Runner’s World Run eseményen több ezer futó mérettette meg magát 6,2 km, 10,5 km, félmaratoni és maratoni távon.  Az eseményen a résztvevők saját egészségük mellett a közösségi jóért is tehettek: az Alapítvány minden megtett km után 100 Ft-ot ajánlott fel a Balatonfüredi Szívkórháznak. A nap végén a sok megtett km 3.123.700 Ft adományt jelentett a kórház számára, melyet betegemelő gépek beszerzésére fordítanak.  A jó ügyért futott az eseményen Szilágyi Áron olimpikon és Mádai Vivien műsorvezető is.

A Generali Cégcsoport vállalati kultúrájának része a kollégák mozgásra való ösztönzése. A társaságnál aktív Futóklub működik, a verseny napján a cégcsoport részéről több, mint 150 kolléga mérettette meg magát a Balatonfüreden megrendezett versenyen. A programon lehetőséget biztosítottak a szervezők az Alapítvány által évek óta támogatott gyermekotthonok sportos lakóinak részvételére is.

A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott következő futóverseny, a Generali Night Run augusztus 4-én kerül megrendezésre, Budapesten.

A Generali Runner’s World Runról bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=itmzlOvMrxg

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai