Microsoft - Oktatást forradalmasító applikáció képviseli hazánkat a Microsoft Imagine Cup nemzetközi döntőjén


TLZ1162ujNagy volt a tét a Microsoft innovációs versenye, az Imagine Cup haza és régiós fordulóin: a csapatoknak azért, mert csak a sikeres szerepléssel biztosíthatták részvételüket a seattle-i döntőben, mindenki másnak pedig azért, mert a kiválasztott innovatív ötletek létező társadalmi vagy egészségügyi problémákra jelenthetnek majd megoldást. A magyarországi jelentkezők közül az innobie vette legjobban az akadályokat, így júliusban ők képviselik Magyarországot a rangos verseny döntőjében.

A csapat Eddie nevű megoldása az élményszerű oktatásban hozhat áttörést. A mobiltelefonos alkalmazás a tankönyv lapjairól a kiterjesztett valóságba kalauzolja a gyerekeket és virtuálisan megjelenítve teszi könnyebben elsajátíthatóvá a tananyagot. A fejlesztéssel nem csupán a gyerekek, hanem a tanárok és az iskolák feladata is egyszerűsödhet, hiszen a kiterjesztett világban a költséges tantermi eszközök digitális illusztrációkkal helyettesíthetők.

Az egyesült államokbeli redmondi döntőn júliusban a csapat a 85 ezer dolláros jutalomért, a nagy értékű Azure felhő-platform hozzáférésért, ötletük megvalósításához pedig a Microsoft első emberének, Satya Nadellának személyes mentorálásért és támogatásáért szállnak versenybe.

További információk elérhetők a Microsoft News Centerén, a csapat bemutatkozó videója pedig itt tekinthető meg.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai