Grundfos – Föld hónapja programsorozat a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél


föld

Az ENSZ kezdeményezésére március 22-e  - 1993 óta -  a Víz Világnapja. Négy héten át, április 22-ig, a Föld Világnapjáig tematikus programokat szervez dolgozóinak a Grundfos . A „Föld hónapját” szemléletformálással kezdték, három tatabányai és két székesfehérvári óvodában, illetve a Fejér Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Központjába is ellátogattak egy - „vizes” interaktív foglalkozás keretében.

Az eseményeken nagycsoportos ovisokkal beszélgettek a víz szerepéről, megismerhették a szivattyúk működését a legegyszerűbb kézi szivattyút kipróbálva, megtapasztalhatták, miért hasznos a perlátor*, fűfejet készíthettek, színezhettek és memória játékot játszhattak.

A következő héten az adományozás volt főszerepben, 95 pár használt munkavédelmi cipőt adományoztak a Magyar Vöröskereszt tatabányai elosztó központjának, amely az egész régióban felelős a beérkező adományok megfelelő helyekre, rászoruló családokhoz történő eljuttatásáért. A program kiváló lehetőséget biztosított a környezet védelme mellett arra is, hogy a már használaton kívüli eszközök felajánlásával segíthettek embertársainkon.

Emellett papír- és műanyag kupakgyűjtéssel is támogatnak két óvodát. A program harmadik hetében a dolgozók háztartási elektronikai hulladékaiktól válhattak meg, melyek így újrahasznosításra kerülnek.

A programsorozatban fontos szerepet kapott a fenntartható életmód is, melyben a Grundfos segítségére volt az Eurest Étteremüzemeltető Kft. Ezen a héten az egészséges táplálkozás előnyeire, helyi termelőkre és környezetbarát termékekre helyezték a figyelmet.

A programsorozat zárásaként a tatai Derítő-tó környékén szemétszedési akciót szerveznek, melyben segítségükre volt az Éltex Kft., így az összegyűjtött hulladékok megfelelő kezelése is biztosított volt.

*A víztakarékos perlátor egy olyan eszköz, amely úgy csökkenti a vízfogyasztást, hogy gyakorlatilag észre sem vehető a használat során. Ezek, a csapra szerelhető eszközök a kifolyó vizet levegővel keverik össze, így az átfolyási érzet nem csökken jelentősen, csak maga a vízfogyasztás,60- 85 százalékkal.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai