Heineken - Sofőrhívó app - kampány az ittas autóvezetés ellen


soforhivo kep

Az ittas járművezetők által okozott veszélyekre hívja fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) és a HEINEKEN Hungária közös kampányában. A statisztikák szerint az ittasan okozott szerencsétlenségek mintegy 55-60 százalékáért a személygépkocsival közlekedők a felelősek.

Kevesen vannak tisztában vele, hogy már 0,2-0,3 ezrelék véralkohol értéknél – amit körülbelül egy korsó sör elfogyasztása eredményez – 3-szorosára, 1,2 ezrelékes véralkohol értéknél 10-szeresére, 2,0 ezrelékes értéknél pedig csaknem 90-szeresére emelkedik a baleseti kockázat a szeszes italt nem fogyasztó járművezetőhöz képest.

Ráadásul néhány pohárnyi alkoholos ital elfogyasztása után autóba ülni már nem egyszerű szabálysértés, hanem bűncselekmény, még akkor is, ha a vezetők nem okoznak balesetet, csak egy rutinszerű rendőri igazoltatáson akadnak fenn.

A kampány az „iszik vagy vezet” dilemmára kíván megoldást nyújtani. A HEINEKEN Hungária által támogatott, ingyenesen letölthető SofőrHívó mobilalkalmazással az italozó vezetők akár húsz sofőrszolgálat valós idejű ajánlatából választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. Az applikáció ár, gyorsaság és megbízhatóság alapján rangsorolja a szolgáltatókat, leegyszerűsíti a döntést. Ezt követően pár kattintással tudják megrendelni a sofőrt, aki őket és az autójukat egyaránt biztonságban hazajuttatja.

A kampányhoz készített videósorozat 2018. március 28-tól követhető nyomon a HEINEKEN Hungária Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/heinekenhungaria/videos/1137515023056197/

 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai