NESsT – Együttműködés fejlesztésével és tudásmegosztással a társadalmi befektetések sikerességéért


IMG 2030optMegszülettek a Lépj Velünk! Társadalmi Innovációs Program első eredményei

Utolsó fázisába lépett a NESsT és az Unicredit Bank közös, induló és működő innovatív társadalmi vállalkozásokat támogató kezdeményezése. Februárban egy egész napos képzésen vett részt a pályázat első fordulóján továbbjutott 10 szeszervezet. A csapatok közösen dolgoztak és hasznos tanácsokat adtak egymásnak üzleti modelljeikkel kapcsolatban. A workshopon kamatoztatták az egybegyűltek sokszínű tudását, tapasztalatát, jól hasznosítottak a NESsT csapatának szakmai és gyakorlati tanácsait. A szervezetek a megszerzett tudást felhasználva, márciusban mutatják be vállalkozási ötleteiket a szakmai zsűrinek. Ekkor választják ki azt a legfeljebb három csapatot, amellyel hosszútávon együtt dolgoznak majd ötleteik vagy már meglévő vállalkozásuk fejlesztésén.

Lezárult a SENSES első projektéve

Az utóbbi év munkájának egyik legfontosabb eredménye, hogy végleges formát öltött a projekt partnerországait elemző benchmark kutatás. A korábban ismertetett tanulmány, ami a társadalmi vállalkozások rendszerét mutatta be,- kiegészült a régió országaiban működő társadalmi vállalkozók készségeit és tudását felmérő kutatás eredményeivel. További részletek itt.

A NESsT a MagNet Bank KAP listáján

A MagNet Bank lehetőséget ad, hogy a Közösségi Adományozói Programja (KAP) keretében ügyfelei rendelkezzenek a banki nyereség egy részéről. Idén a NESsT is bekerült a támogatható szervezetek közé az Esélyegyenlőség kategóriában. Tudjon meg többet arról, hogy hogyan támogathatja a NESsT kezdeményezését itt.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai