United Way - Kétmillió forint támogatásra tett szert a United Way a JOY-Tündér segítségével


joy 1A Marquard Media és a Lapker Zrt. minden megvásárolt decemberi JOY magazin árából 10-10 forintot ajánlottak fel a United Way Magyarország Könyvforgató programja  számára, így összesen kétmillió forint gyűlt össze a fiatalok olvasás és íráskészségének fejlesztése céljából. A befolyt összegből az alapítvány egyrészt a Somogy megyei hátrányos helyzetű, 6-8 éves gyerekek tanórán kívüli olvasási készségének fejlesztésére, másrészt olyan továbbképzési programra fordítja, amely során a tanítók egy speciális élménypedagógia módszertannal és oktatócsomaggal gazdagodnak.

A legfrissebb PISA-felmérések eredménye szerint Magyarországon a 15 évesek több mint negyede küzd a funkcionális analfabetizmussal. A nem rég publikált PIRLS eredmények ugyan javulást mutatnak, de ettől függetlenül még mindig komoly problémát jelent hazánkban a funkcionális analfabetizmus, melynek lényege, hogy az érintett ugyan tud írni-olvasni és helyesen betűzi ki a szöveget, de az értő olvasásra képtelen. Nem tudja megragadni a fő üzenetet, nem tudja eldönteni, mi lehet releváns információ. Amellett, hogy a funkcionális analfabetizmus jelentősen korlátozza gyerekek jövőbeli lehetőségeit és szinte lehetetlenné teszi a tanulmányi előmenetelüket, az olvasás örömétől is megfosztja őket. Erre a problémára kínál megoldást a Unied Way Magyarország Könyvforgató programja, amely főként hátrányos helyzetű gyermekeket segít könyvadományokkal és az értő olvasást fejlesztő edukációs képzéssel.

A JOY Magazin, a Marquard Media és a Lapker Zrt. kiemelkedően fontosnak tartják, hogy támogassanak olyan szervezeteket, programokat, melyek célja a fiatalok olvasás és íráskészségének fejlesztése. A JOY-Tündér tavaly az értő olvasást segítő program támogatására kérte fel olvasóit, amely keretében rengeteg helyen lehetett leadni mesekönyveket, hogy mindenkihez eljuthasson az olvasás lehetősége. A kampány során használt gyerekkönyveket is le lehetett adni 40 Immedio üzletben. Ezen felül minden megvásárolt decemberi JOY árából a Marquard Media és a Lapker Zrt. 10-10 forintot ajánlott fel jótékony célra. Az akció során összesen kétmillió forint gyűlt össze, mellyel a United Way Magyarország alapítvány Könyvforgató programját támogatja a magazin.

Bővebb információk: https://www.joy.hu/koszonjuk-osszesen-ket-millio-forintot-adhattunk-at-97164

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai