Generali – Mentsen életeket és jelentkezzen a Generali a Biztonságért Alapítvány elsősegélynyújtó pályázatára!


GENERALI elsosegelyA Generali a Biztonságért Alapítvány egyik kiemelt célja a gyógyítási és mentési tevékenység támogatása, valamint az ismeretterjesztés segítése a lakosság körében. Emiatt a korábbi évekhez hasonlóan az Alapítvány 2018-ban is elhivatottan törekszik segíteni a laikus közösségeket a készségszintű ismeretszerzésben, így a Generali Elsősegély Program pályázóinak idén alkalma nyílik szakértők segítségével elsajátítani az életmentés alapjait.

A program célja, hogy a pályázó intézmények és szervezetek szakemberek segítségével készségszinten tanulják meg az elsősegélynyújtás alapjait, hiszen bármikor adódhat olyan vészhelyzet, amikor azonnali szakszerű beavatkozás szükséges. A WHO adatai szerint 2015-ben világszerte a szívroham és a stroke voltak a két vezető halálok. A szívrohamot elszenvedők 75%-ának lenne esélye a felépülésre, a gyakorlatban azonban sajnos csak 7%-uk marad életben.  Ebben nagy szerepet játszik, hogy a lakosság elsősegély nyújtási ismeretei hiányosak, 10-ből mindössze 1 ember tud újraélesztést végezni, amivel jelentősen csökken a túlélés esélye.

Az oktatásban részesülő középiskolás és felnőtt laikus csoportok tagjai a program által képesek lesznek szakszerűen cselekedni, mivel tisztában lesznek azzal, hogyan kell segítséget hívni, valamint készségszinten képesek megkezdeni az elsősegélynyújtást, életmentést.

A pályázatra országos szinten jelentkezhetnek középiskolák, egyetemek, főiskolák, önkormányzatok, civil szervezetek, valamint egyesületek. Az egyes tanfolyamokon összesen 30-50 fő vehet részt, akik 4 órában tanulhatják meg a betegvizsgálat, a stabil oldalfektetés, a légút-biztosítás, az újraélesztés, illetve a sebek, a belső és égési sérülések ellátásának módszereit. A képzéseket a Generali a Biztonságért Alapítvány szakmai partnerszervezete, az SOS Elsősegély nyújtja a pályázó által biztosított, gyakorlati foglalkozásokra alkalmas helyszínen. Az oktatást képesített oktatók végzik, akik rendelkeznek a szükséges oktatási eszközökkel és anyagokkal.

A pályázat beadási határideje: folyamatos

A pályázattal kapcsolatban további információ érhető el az alábbi linken:

http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=78

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai