Kárpátok Alapítvány - Ajándékozz másképp!


ajándekozz maskeppAz Ünnepekhez közeledve a Kárpátok Alapítvány idén is folytatja a tavalyi évben elindított „Ajándékozz Másképp” elnevezésű kezdeményezését, amellyel támogatóik, partnereik és segítőik tudatos ünnepi előkészületeihez szeretne hozzájárulni. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható, közösségi szempontokat érvényesítő, értelmes, és társadalmilag hasznos pénzköltésre, az ajándékozás, adományozás legkülönfélébb formáira.

Az Alapítvány a Karácsonyi ünnepeket megelőző négy hétben négy különböző téma keretében mutat be olyan hazai és külföldi kezdeményezéseket, amelyek a tudatos vásárlás, tudatos és fenntartható életvitel témája köré szerveződnek:

1) „Ajándékozz változást!” vagy „Ne vásárolj, inkább adományozz!”– kreatív ajándékozási formák itthon és külföldön, amelyekkel még segíthetsz is…

2) Hogy döntsem el, kinek adományozzak? - civil szervezetek és különböző platformok, amelyeken keresztül biztosan jó helyre kerül adományod.

3) Adni nem csak tárgyakat, hanem időt, odafigyelést, szakértelmet is lehet… - önkéntesek által megvalósított kezdeményezések, amelyekbe akár te is bekapcsolódhatsz, vagy akár te is indíthatsz hasonlókat.

4) A tudatos ajándékozás: mi az a fair trade; miért fontos, hogy helyi terméket, helyi termelőtől vásárolj?

A kampány részleteiről a Kárpátok Alapítvány honlapján és Facebook oldalán tájékozódhat bővebben.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai