Erste Bank - Háromszáz kiválasztott várja a szavazatokat a Higgy Magadban! pályázaton


csodát azok tesznek webTöbb mint 1000 jelentkező, közel 300 kiválasztott pályázó az Erste Higgy Magadban! programján! A pályázat célja, hogy anyagi és szakmai támogatást nyújtson olyan – szervezetektől és magánszemélyektől származó - ötletek, projektek megvalósításához, amelyek hosszú távon, tehetségeket felkarolva segítik a projekt célcsoportjainak életét és példamutatóan állnak az általunk célul kitűzött társadalmi szerepvállalásunk mellé.  Magyarország legszélesebb körű, társadalmilag hasznos vállalkozásokat támogató pályázatán mindenki indulhatott elképzelésével.

Az erstehiggymagadban.hu honlapra azok a társadalmilag hasznosnak ítélt pályázatok kerülhettek ki, vagyis azok kaptak esélyt a támogatás elnyerésére, amelyeket a zsűri előzetesen megvalósíthatónak és fenntarthatónak ítélt. Három pályázat nyerhet majd összesen tízmillió forintot: a közönségszavazás nyertese mellett a zsűri két további projektet választ, amelyek az anyagi támogatáson túl szakmai segítséget is kapnak terveik megvalósításához.

Az Erste Bank mindennapi működésének részévé kívánja tenni az eddig a pénzintézetek érdeklődésére kevéssé számítható társadalmi vállalkozások és induló cégek segítését, inkubációját. A bank ez év elején indította el Magyarországon a kifejezetten társadalmi vállalkozásokat segítő Seeds (Social Enterprise Establishment and Development) programját, amelyben az esélyegyenlőséget növelő, a rászorulók életminőségének javítását célzó több tucatnyi szervezet kapott és kap folyamatos szakértői támogatást ahhoz, hogy megállja a helyét az üzleti világban.

Az ősszel útjára indított Erste Higgy Magadban! pályázat során az ötleteknek semmi sem szabott határt, magánszemélyek és szervezetek ugyanúgy feltölthették elképzeléseiket, egyetlen kérdőív kitöltésével elindulhattak a megmérettetésen. A december közepéig tartó szavazáson 126 magánszemély és 163 szervezet – alapítvány és vállalkozás – tervei versenyeznek egymással. A legtöbb pályázat közvetlenül hátrányos helyzetűeknek nyújtana segítséget, közel ugyanennyien szeretnének társadalmi célokat szolgáló vállalkozásuk beindításához támogatást kapni, és számos művészeti, oktatási projektet is segíthetnek szavazatikkal a honlap látogatói.

Az idei két programunk sikerének kulcseleme, hogy az elmúlt évek következetes munkájával sikerült a látókörünkbe vonni a ma és a holnap társadalmi vállalkozóit. Azt mindig nehéz megítélni, hogy ezt mennyire hitelesen sikerül tenni: egy ilyen hitelességi mércének gondolom a közösségi médiát, ahol nagy örömmel látom a megosztások-megosztásaimnak a megosztásait, és nem kevésbé értékes visszajelzés az sem, hogy a Higgy Magadban! közönségszavazás félidejében a voksok száma már meghaladja az 50 ezret” – mondta Czafrangó János, az Erste Bank Hungary Szociális Bank Fejlesztés és Menedzsment igazgatója.

A kezdeményezésekre december 20-ig lehet szavazni az alábbi linken:

http://www.erstehiggymagadban.hu/

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai