dm - 4500 ajándékdobozt adott át rászoruló családoknak a dm


dm karacsonyi CSR webA dm Együtt egymásért társadalmi felelősségvállalás programjának részeként 2017-ben egy új kezdeményezést indított. Olyanoknak adott ajándékot a vállalat, akik karácsonykor nem számíthatnak meglepetésre: elszegényedett, bajba került családoknak, akiknek szebbé tehetik az ünnepet. A dm-országok nemzetközi szinten valósították meg a programot, így több ezer doboz jutott el a nélkülözésben élő családokhoz.

A magyarországi dm összesen 4500 ajándékdobozzal készült az országos hatókörű programra és munkatársait is bevonta az adományozás folyamatába: a 4500 dobozt nem a központ adta át egy kiválasztott szervezetnek, hanem ezúttal a kollégák, pontosabban az egyes boltok és központi osztályok dönthettek az ajándékok sorsáról.

A termékekkel teli dobozt a vállalat készítette elő, de szeretettel a dolgozók töltötték meg - személyes üzeneteket írhattak képeslapokra, illetve minden dobozba belecsomagoltak egy-egy kézzel készült kis ajándékot is. A csomagokba emellett alapvető higiéniás termékek kerültek, többek között családi tusfürdő, felnőtt és gyermek sampon, felnőtt és gyermek fogkefék, fogkrémek, dezodorok, tisztítószer.

A boltok és a központi osztályok országos segélyszervezetek és szeretetszolgálatok helyi irodáinak adhatták át az ajándékdobozokat, így a segítség az ország minden szegletébe elért. A dm a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Református Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és az Igazgyöngy Alapítvány segítségével juttatta el az adományt a rászoruló családokhoz.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai