McDonald’s - Beteg gyermekek támogatására gyűjtöttek a sztárok


csonkaa webA beteg gyermek gyógyulását a szülő közelsége nagymértékben segíti. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány több évtizeddel ezelőtt azért jött létre, hogy az általa épített Ronald Házakban és Szobákban a szülők beteg gyermekeik közelében maradhassanak a betegség nehéz időszakaiban. Az Alapítvány adománygyűjtő hetének első napján ebben az évben is hírességek és közéleti szereplők álltak a McDonald’s éttermek pultjai mögé, hogy ezzel segítsék a budapesti és a miskolci Ronald Házak, illetve a pécsi Ronald Szobák fenntartását támogató gyűjtést. Karácsonyig a McDonald’s egyedi, a Ronald Házakban lakó gyermekek rajzaival díszített üdítős papírpoharakkal is népszerűsíti az Alapítványt.

Az adománygyűjtő hét során a megvásárolt sült krumplik árából 40 forintot az Alapítvány részére adományozott az étteremlánc. Emellett a vendégek az év minden napján, a McDonald’s éttermekben kihelyezett perselyekben gyűlő adományokkal segítik a hazai Ronald Házakat és Szobákat. Az adománygyűjtő hét első napján, a McHappy Day-en hazai sztárok is a pultok mögé álltak, hogy így hívják fel a figyelmet az akcióra és az Alapítvány céljaira. Többek között Kozma Orsi, Singh Viki, Nagy Sanyi, Peller Károly, és Azurák Csaba, Nagy Adri és Bugár Anna is segített az adománygyűjtésben. Sokan már nem először vettek részt az eseményen; például Németh Kristóf, Bebe, Csonka András, az Animal Cannibals és az Irigy Hónaljmirigy tagjai, valamint az Operettszínház színészei is már évek óta segítik az Alapítványt. A hírességek és az étteremlánc vendégeinek köszönhetően november 18-24. között 12,7 millió Ft gyűlt össze a Ronald Házak részére.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számtalan magyarországi vállalkozás – köztük a McDonald’s és üzleti partnerei –, valamint magánszemélyek adományainak köszönheti létezését. Ezek az adományok, az szja 1% felajánlások és a jótékonysági akciók mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítványi házak évről-évre több rászoruló családnak tudnak segíteni a betegség nehéz időszakaiban. Az alapítvány Magyarországon 23 éve van jelen. Ez idő alatt itthon több mint 9000 családnak nyújtott térítésmentes lakhatást a kórházi kezelés idejére.

Az adománygyűjtés részleteiről az alábbi weboldal ad bővebb tájékoztatást: https://ronaldhaz.hu/adomanygyujtes/

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai