Kárpátok - Több száz könyvvel ajándékozta meg az egri közösségeket és a helyi gyermekosztály kis betegeit TESCO az Alapítvány segítségével


könyvadományTöbb mint 500 gyermek-, ifjúsági- és felnőtt könyvet adományozott az egri TESCO Áruház a helyi közösségeknek, közösségi házaknak, civil szervezeteknek, valamint intézményeknek, köztük a Markhot Ferenc Kórház Gyermek osztályának. Az adományok kiválogatásában, és az elsősorban hátrányos helyzetű gyerekekkel és felnőttekkel foglalkozó közösségekhez, szervezetekhez történő eljuttatásában a Kárpátok Alapítvány volt az áruház partnere.

A 115 db mesekönyvet, kifestőt és ifjúsági regényt az egri TESCO áruház igazgatója, Szilágyi Zoltán és Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány igazgatója adták át a Markhot Ferenc Kórház kis betegei számára.

Szilágyi Zoltán elmondta, hogy rendkívül örül, hogy a megsemmisítés helyett a leselejtezett könyvek olyan helyre, olyan gyerekekhez, közösségekhez kerültek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, és használóik szívesen forgatják őket. Bata Boglárka hozzátette, hogy szívesen segítenek más támogatóknak is adományaikat megfelelő célba juttatni, valamint az sem elhanyagolható, hogy a közhasznú adomány után jelentős adókedvezmény is érvényesíthető.

A közel nyolcszázezer forint összértékű könyvadományokból a Markhot Ferenc Kórház Gyermek osztálya mellett a felnémeti, a berva-völgyi közösségi ház, az IFI Pont, a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület, a SZETA Egri Alapítványa, az Egri Barátnők Egyesülete, az Autisták Alapítványa, illetve a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványa is részesült.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai