Samsung - Elismerésben részesült a Samsung SMART School


MET díjAz oktatásban új utakat nyitó, a hatékonyabb tanítást és a jókedvű tanulást segítő kezdeményezés, a Samsung Smart School nyerte el idén a MET Innováció és Tehetség Díját, amelyet a Samsung Electronics Magyar Zrt. a Figyelő TOP200 gálán vehetett át.

Az információs és kommunikációs technológia iránt megnövekedett iskolai igényekre válaszul a Samsung Electronics Magyarország 2014-ben, Jászfényszarun nyitotta meg társadalmi felelősségvállalási projektként első két SMART osztálytermét. A SMART School a legmodernebb technológia segítségével könnyíti meg a tanulást, és teszi hatékonyabbá az oktatást - a jászfényszarui okosiskola mellett - az ország 45 pontján. Ezzel innovatív módon járulnak hozzá az oktatás mint társadalmi ügy felkarolásához - ezt a törekvést ismerte el a MET Innováció és Tehetség Díjával.

A tantermekben az okostáblák és tabletek segítségével a gyerekek hamarabb átláthatják a matematikai összefüggéseket, és gyorsabban bővíthetik a szókincsüket is, amikor idegen nyelvet tanulnak. A program részeként a tanárok többhetes képzést kapnak, amelynek során új, digitális oktatási módszertant sajátíthatnak el.

Hwanseog Choi, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke elmondta, hogy az elmúlt három évben az okostantermek az oktatás szerves részévé váltak. Az okostantermek csökkentik a digitális írástudatlanságot, amely napjaink egyik legnagyobb kihívása.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai