United Way – Partnerekkel a jövő generációjáért


együtt a jövő generációjáértElindultak az „Együtt a jövő generációjáért” pályázat nyertes szervezeteinek, a Vadvirág Alapítvány, valamint a budapesti Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társaság oktatásfejlesztő projektjei, amelyek megvalósításához a United Way Magyarország anyagi és szakmai támogatást nyújt.

Az „Együtt a jövő generációjáért” program célja, hogy minél több, elsősorban hátrányos helyzetű gyermeknél ismerjék fel időben az olvasási nehézségeket, hogy minél előbb speciális, komplex fejlesztésben részesülhessenek és valódi esélyt kapjanak  a további sikeres tanulmányi előmenetelhez  szükséges felzárkózásra. A pályázat a United Way KönyvForgató programjához kapcsolódik, amely adománykönyvekkel ösztönözi a hátrányos helyzetből induló gyerekeket az olvasásra.

Ebben a tanévben 24 Somogy megyei gyermek vehet részt ingyenesen a programban és országosan közel 60 általános iskolai pedagógus részesül majd ingyenes módszertani képzésben, hogy innovatív, gyermekközpontú, élménypedagógiai eszközökkel gazdagodjon az eszköztáruk, amelyet hatékonyan tudnak majd a saját gyerekközösségükben az olvasás és szövegértési készségek fejlesztésére fordítani. A közelmúltban a pályázat egyik győztese, a Vadvirág Alapítvány valósíthatta meg olvasás- és szövegértés fejlesztő projektjét a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában.

Az „Együtt a jövő generációjáért” pályázat másik nyertes kezdeményezése a középiskolás korosztályt célozza meg. A United Way a budapesti Eötvös József Szabadelvű Pedagógiai Társasággal közösen egy olyan hiánypótló interaktív e-Learning platformot fejleszt, amely olyan gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek megszerzését teszi majd lehetővé a középiskolás korosztály számára, amelyek segítik majd őket a pályaorientációban, munkavállalásban vagy éppen vállalkozás alapításában. A platform 2018 tavaszától várja majd a diákokat.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai