Heineken - Applikációval rajzolják meg Magyarország akadálymentességi térképét


Route4uInnovatív applikáció segíti a kerekesszékesek és a babakocsit toló szülők közlekedését, melynek adatbázisát bárki bővítheti önkéntes munkával. A HEINEKEN Hungária mintegy 120 képviselőjének közreműködésével az elsők között csatlakozott a Route4u által életre hívott kezdeményezéshez.

A Route4u a világ első olyan útvonaltervezője, amely járda- és gyalogátkelő adatokat, valamint tömegközlekedési információkat felhasználva személyre szabott, háztól-házig navigációt biztosít a kerekesszékkel, babakocsival, vagy bármely más guruló eszközzel közlekedők részére. Az egyedülálló alkalmazásban üzletek, kávézók, éttermek és középületek akadálymentességi információit is megjelenítik megközelíthetőségi szempontból, illetve hogy rendelkeznek-e akadálymentes mellékhelyiséggel.

A HEINEKEN nyár óta támogatja a magyar fejlesztésű Route4u applikációt. A vállalat munkatársai önkéntesként kutatták az akadálymentes útvonalakat, helyeket: három hónapon keresztül a HEINEKEN Hungária 120 területi képviselője minősítette az egész országban az üzleteket és vendéglátóegységeket az alkalmazáson keresztül, így ezzel közel 10.000 helyszín került fel a Route4u térképére.

Pálfalvi Márta, a HENEKEN Hungária humán erőforrás és vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta: „Azonnal megláttuk házunk táján a felhasználható szinergiát, hiszen 120 kollégánk naponta járja az üzleteket és vendéglátóhelyeket, így hasznos segítséget tudnak nyújtani az applikáció adatbázisának bővítéséhez. A HEINEKEN-nél nekünk nem elég, hogy egy ügyet pénzzel támogathatunk, fontos, hogy a mindennapi munkavégzésünkkel is tegyünk azért, hogy a világ jobb hely legyen. Amikor az értékesítési képviselők vezetői elé tártam a projektet, hálásak voltak, hogy lehetőséget kaptak a segítésre. Büszke vagyok erre az együttműködésre.”

A Route4u alkalmazás letölthető itt: https://route4u.org/app.html

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai