Provident- Két díjjal is gazdagodott a Provident a nemzetközi, fenntarthatósági tevékenységeket minősítő World Sustainability Congress-en


Provident csoportkép2017. október 11-12-én Dubajban rendezték meg a World Sustainability Congress eseményt, melyen a világ számos országából vezető nagyvállalatok vehették át a Global Sustainability Award-ot. Idén a Magyar Adományozói Fórum tagja, a Provident Pénzügyi Zrt. két díjat is elnyert a nemzetközi rendezvényen.

A Fenntarthatósági Világkongresszus egy nemzetközi szakmai szervezet, mely az üzleti, non-profit és kormányzati szektorokat bevonva gyűjti, terjeszti és honorálja a világszerte kifejlesztett legjobb fenntarthatósági gyakorlatokat. A Kongresszus évente rendezett konferenciájának idén Dubai adott otthont; az esemény védnöke Mohammed Bin Rashid al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emirátusok miniszterelnöke, Dubai uralkodója volt. A konferencia előadásai és az ott folytatott műhelybeszélgetések évek óta hidakat építenek a nyugati és keleti félteke sokszínű üzleti kultúrái között – az Egyesült Államoktól Németországon és Anglián keresztül Malajziáig és Kenyáig több tucat nemzet képviselteti magát.

A Provident két díjjal is gazdagodott az idei eseményen. A „Global Sustainability Leadership” díjat az évek óta sikerrel működő, átgondolt és gyakorlatba ültetett fenntarthatósági programjáért kapta a vállalat, mivel egyrészt kiemelten kezeli a cég legfőbb társadalmi hatásait, külön figyelmet fordítva a felelős hitelezésre, másrészt mert a fenntarthatóság minden spektrumában hatékony eszközöket fejleszt, ide értve többek között a társadalmi befektetéseket, önkéntességet, üzleti etikát, érintetti párbeszédet, környezetvédelmet, transzparenciát.

Emellett a nemzetközi zsűri az egyéni díjazottak közé emelte Szirmák Botondot, a magyarországi Provident vezérigazgatóját is, aki a fenntarthatósági alapelvek példaértékű, a vállalaton belül és kívül is kiemelkedő hatású képviseletéért vehette át a „CEO of the Year” díjat.

A Provident mellett más hazai cégek is elnyerték a kiváló fenntarthatósági tevékenységeket értékelő díjat, amelyre a BrandTrend-del közösen készítették el pályázataikat. A vállalat, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Fornetti és a COOP nevében dr. Jánosy Zsuzsanna és Kőszegi András, a BrandTrend tulajdonosai, márkatanácsadók vették át az elismeréseket. A magyarországi vállalatok olyan nemzetközi mezőnyben szerepeltek, ahol többek között a Huawei, Ericsson, SAP, Dubai Airport vezetői vehették át az elismeréseket a különböző kategóriákban.

További információk:

http://socialbranding.hu/csr/socialbranding/2017/10/19/nemzetkozi-fenntarthatosagi-dij-a-providentnek/

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai