E.ON - 1000 megtöltött iskolatáska és 500 óvodakezdő ajándékcsomag – sikerrel zárult az 6. Iskolakezdés együtt! segélyakció és az E.ON saját, óvodásokat támogató programja


IMG 1380 OviCsomagok 20170905Szeptember 1-én, a tanévnyitó napján játékos foglalkozásra invitált Országos Segélyközpontjába egy osztálynyi rászoruló gyereket az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON. Az Iskolakezdés együtt! segélyakció zárórendezvényének keretében ők kapták meg az akció utolsó tanszercsomagjait. A vidám gyermekprogramba és a tanszercsomagok átadásba bekapcsolódott Wolf Kati, a kampány arca, Zavaros Dóra, az akció támogató partnere, az E.ON Hungária Zrt. képviseletében és Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az E.ON a mellett, hogy a figyelemfelhívó kampánnyal és munkatársi gyűjtéssel is segítette az akció sikerét, 5 millió forintot adományozott a segélyakció célkitűzéseire.

„Mi úgy látjuk, hogy a tanszerekkel megtöltött iskolatáskák abban is segítik a gyerekeket, hogy ennek az új életszakasznak vidáman, optimistán vágjanak neki és csapattagként élvezhessék mindennapjaikat az iskolában és alapozzák meg jövőjüket. Hiszen néha csak ennyi, egy hiánytalanul megtöltött iskolatáska hiányzik ahhoz, hogy elindítson egy ifjú embert saját lehetőségei felfedezésének, képességei kibontakoztatásának útján” – mondta el Károlyi Zsuzsanna az E.ON részéről.

Gáncs Kristóf megköszönte a vállalat adományát, majd a kampány közel három hetét összegezve kifejtette: egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az idén már hatodik alkalommal meghirdetett adománygyűjtéshez. A cél összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet 9 hazai központjának intézményeiben (Kaposvár, Kastélyosdombó, Budapest, Szolnok, Orosháza, Miskolc, Debrecen, Szendrő és Olaszliszka) és azok látókörében élő családok gyermekei. A személyre szabott támogatásból 50 vajdasági, 150 erdélyi, és 70, a kárpátaljai nehéz sorsú gyermek is részesül. A kommunikációs igazgató kifejtette: a kampány üzenetét idén is sokan meghallották – több mint 53 ezer hívás érkezett a 1353-as adományvonalra. Az 1000 táska megtöltéséhez szükséges összeg felett beérkező adományokat a karitatív szervezet idén is a gyermekek évközbeni felzárkóztatását elősegítő „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjára fordítja. (www.segelyszervezet.hu//kapaszkodo)

A rendezvényen részt vevő gyerekek számára külön öröm volt, hogy olyan hírességtől vehették a tanszereket személyesen, mint Wolf Kati, aki az Iskolakezdés együtt! kampány arca. Az ezredik csomag átadása után az énekesnő köszönetet mondott minden adományozónak, aki a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal segítette a rászoruló gyerekek tanévkezdését az elmúlt hetekben.

Az E.ON ebben az évben a kisiskolások mellett azonban az ovisokra is gondolt.

Somogy megyében a kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonában élő ovisok mellett az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának kisgyerekei, valamint kaposvári családok óvodakezdő gyermekei részesülnek az óvodakezdés gondtalanságát, a gyermekek örömét célzó kezdeményezésből.

„Az iskoláskorú gyermekek mellett az óvodások életében is meghatározó időszak az évkezdés, hiszen sokan közülük ilyenkor kerülnek először közösségbe és itt tapasztalják meg a csapathoz tartozás élményét, itt szereznek akár életre szóló barátságokat. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a fiatal generáció első közösségi élménye örömteli esemény, emlékezetes élmény maradjon mind a szülők, mind a gyerekek számára” – mondta el Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjában rendezett eseményen.

 „Nem is gondolnánk, hogy mekkora és milyen összetett segítséget jelent az E.ON adománya a kevés jövedelemmel rendelkező családok számára, hiszen az óvodakezdés minden család számára nagyobb kiadással jár. Nagy öröm, hogy Kaposváron 183, Somogy-megyében pedig velük együtt összesen 295 gyermek részesül a felajánlásból, akik a leghátrányosabb helyzetű családokból kerülnek ki. Az adományban megtalálható kézműves eszközök, a gyurma, zsírkréta, festék és színes ceruza; a testnevelési alkalmakhoz szükséges tornazsák, tornacipő, tornaruha, illetve a tisztasági cikkek, mind nélkülözhetetlenek az évkezdéshez.” – nyilatkozta Sipiczki-Szabó Éva a Kaposvári Szociális és Fejlesztő Központ vezetője az óvodakezdő csomagok szeptember 5-ei átadóeseményen, ahol a Segélyszervezet nevében még Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató, a település nevében pedig Borhi Zsombor, alpolgármester mondtak köszönetet az E.ON támogatásáért.

Országszerte összesen 500 óvodakezdő kisgyermekhez jut el az egyenként 10.000 forint értékű csomag, amely a fejlesztési- és sporteszközök mellett mesekönyvet is tartalmaz. Az 5 millió forint értékű óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyén kívül a vállalat szolnoki, orosházi, szendrői, miskolci és budapesti óvodások évkezdését is támogatja, hogy az évkezdés ő számukra is igazán örömteli lehessen.

Az E.ON az idei gyűjtést az 5000 fős munkatársi szintre is kiterjesztette, így önkénteseik segítségével 11 nagyobb doboz adományt gyűjtöttek és juttatak el a Segélyszervezetnek a céges támogatást kiegészítendően.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai