Generali- Új fejlesztések, hatékonyabb életmentés - újabb “C” típusú mentőautók állhatnak szolgálatba

 


mento3_kicsi

Az I. Országos Mentőnapon négy vadonatúj mentőautót vehetett át az Országos Mentőszolgálat a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából. A legmagasabb felszereltségű, “C” típusú rohammentők számos, a vonuló személyzet észrevételein és kérésein alapuló újdonságot tartalmaznak, amelyek gyorsabb reagálást, nagyobb kényelmet és még gördülékenyebb ellátást biztosítanak.

Az új típusú mentőjárművek egyik legszembetűnőbb változása, hogy az elválasztó fali szék kikerült a betegtérből, így három helyett már öt fő szállítására alkalmasak.

Hét fokozatú automata váltóval rendelkeznek, amely nemcsak kényelmet, de nagyobb biztonságot is jelent, hiszen esetszerű közlekedéskor a sofőr mindkét kezével tudja tartani a kormányt. Kívülről jobban láthatóak és hallhatóak - az erőteljesebb megkülönböztető jelzések miatt, de a belső világításban is új, praktikusabb megoldásokat vezettek be.

Aprónak tűnő, de fontos újítás, hogy a multimédia egység közvetlenül kapja az áramot, hiszen a korábban gyújtásról működő rendszer lassabban állt fel, ami késleltette a cím azonosítását és így a helyszínre jutást.

A vonulószemélyzet legtöbb kritikája a korábbi hordágyakat érte, ezért biztosan ennek a változásnak lesz a legpozitívabb fogadtatása. Az új kocsik fejvégi hosszabbítóval, infúziós állvánnyal és defibrillátor asztallal rendelkező hordággyal vannak felszerelve, amely már hasi sérült fektetésére alkalmas beállítást is tartalmaz. Az újfajta hordágyakat pedig ezentúl hidraulikus tálca segítségével emelhetik a betegtérbe.

A többek között a fenti újításokat is tartalmazó négy vadonatúj mentőautót a Generali a Biztonságért Alapítvány adományozta az Országos Mentőszolgálat számára. „A kár-, és baleset-megelőzés mellett alapítványunk céljai között a hazai mentési tevékenység támogatásának és biztonságossá tételének is jelentős szerepe van. Büszkén állunk támogatóként az Országos Mentőszolgálat mellé, hogy ezzel is hozzájárulhassunk a legfontosabb feladat, az emberi élet mentéséhez”- mondta Horváth Gergely, aki az alapítvány képviseletében adta át a járműveket a Városligetben tartott I. Országos Mentőnapon.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai