Ökotárs Alapítvány- A KÖZ-SZER-VEZ program első sikerei


okotars_nagy_logoAz Ökotárs legújabb programjában dolgozó 12 közösség júniusban zárja a munka első évét. Az eltelt 12 hónap alatt számos tréning, megbeszélés, találkozó és egyeztetés során készültek el a tervek, de mostanra az „unalmas” előkészítő munka már látványos eredményeket és helyi sikereket is hozott.

A KÖZ-SZER-VEZ által támogatott gyáli közösség elérte, hogy az önkormányzat felülvizsgálja a közvilágítást, és a város több pontjára új lámpatesteket telepítsen, illetve meglévőket helyezzen át olyan helyekre, ahol jobban szolgálják a lakosság közlekedését. A Bódvaszilason zajló közösségi aláírásgyűjtés országos hírverést kapott, ennek köszönhetően jó úton haladnak afelé, hogy a járhatatlanul kátyús útszakaszaik javításra kerüljenek. Őrben pedig kitartó munkával elérték, hogy a falut és két másik környező települést Mátészalkával összekötő – közel 7000 embert érintő – helyközi buszközlekedés bővüljön, és az országos közlekedési hálózatba belépést jelentő vonatközlekedéssel nagyobb összhangban működjön.

Ezek és a további sikerek jó példái annak, hogy ha az állampolgárok helyi közösségei érdemben befolyásolni akarják a döntéshozatalt és döntéshozókat, akkor erre van mód és lehetőség.

Bővebb információ: Kelemen-Varga Roland, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai