Kárpátok Alapítvány - Kommunikációfejlesztés civileknek


kicsi civiléCivil szervezetek kommunikációs fejlesztését támogatja a Kárpátok Alapítvány

Az Alapítvány 2018-ban indította „Kárpátok térségének civil platformja” elnevezésű projektjét, amelynek keretében egyrészt igyekszik hálózatba szervezni az északkeleti országrészben elsősorban közösségfejlesztéssel, szociális ügyekkel, szegénységben élőkkel, romákkal, vagy más esélyegyenlőségi célcsoportokkal, vidékfejlesztéssel, érdekvédelemmel foglalkozó szervezeteket; másrészt különféle fejlesztő támogatásokat nyújt a civil szféra képviselőinek.  Ezúttal a kommunikáció fejlesztése került középpontba.

„A program keretében a civil szervezetekkel közös találkozók alkalmával helyzetelemzést végeztünk, ahol az őket érintő külső és belső kihívások feltérképezése mentén körvonalazódott témakörök közül a civil szervezetek kommunikációja, láthatósága emelkedett ki, mint az egyik fejlesztendő terület.

Alapítványunk ezért 2019 februárjában egy külső szakember közreműködésével szervezeti kommunikációs tréninget szervezett, ahol a résztvevők gyakorlati útmutatást kaptak, hogyan tervezzék, működtessék weboldalaikat, közösségi oldalaikat, és egyéb kommunikációs felületeiket.

Ezt követően az északkelet-magyarországi régióban működő vidéki civil szervezetek, amelyek képviselői részt vettek az Alapítvány által szervezett kommunikációs tréningen, pályázatot nyújthattak be kommunikációs fejlesztésre.

A beérkező 10 pályázatból az Alapítvány 8 szervezet pályázatát támogatja mindösszesen 700.000 Ft értékben. Több civil szervezet bemutatkozó kisfilmet készíttet a támogatásból, valamint többek honlapja készül el vagy újul meg”- mondta Rakusz Márta a projekt koordinátora.

További információ a támogatott projektekről: http://www.karpatokalapitvany.hu/iras/kis-sszeg-t-mogat-s-civil-szervezetek-kommunik-ci-s-fejleszt-s-re-nyertes-p-ly-zatok-kihirdet

További információ a projektről:

Rakusz Márta, +36 70 421 2798
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.karpatokalapitvany.hu/tartalom/k-rp-tok-t-rs-g-nek-civil-platformja

A projekt sikeres megvalósítását a Nemzetközi Visegrádi Alap (www.visegradfund.org), Hollandia Külügymisztériuma (www.minbuza.nl), a Robert Bosch Stiftung, és a Nyílt Társadalom Alapítványok OSIFE programjával együttműködésben a Foundation Open Society Institute támogatja.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai