Önök választottak, a Tesco segít! Újra több tucat izgalmas közösségi programot támogat az áruházlánc


Kihirdette a Tesco a helyi, jótékony kezdeményezéseket támogató „Ön választ, mi segítünk” pályázatának nyerteseit. Az áruházlánc vásárlói mintegy 3 millió szavazattal választották ki, mely programok nyerjék el a körzetenként 400 ezer forint – országosan összesen több mint 24 millió forint – összegű támogatást.

Az „Ön választ, mi segítünk” programra összesen 569 civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. A legaktívabbak a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért támogatói voltak, ők 81 864 darab zsetont dobtak be az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe. A legtöbb szavazatot pedig a Szeged Rókus körúti Tesco Extra áruházban dobták be a vásárlók.

A Tesco pályázatának célja, hogy országszerte olyan helyi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és munkatársai élnek. A beérkezett pályázatokra országszerte 61 körzetben szavazhattak a vásárlók. Ők 177 helyi civil szervezet ötletére voksolva, több mint 2,9 millió szavazatot dobtak be összesen.

Az idei programban a gyermekek, fiatalok oktatását, fejlesztését célzó programok bizonyultak a legnépszerűbbnek, a 61 körzetből 32 helyen ilyen témájú kezdeményezés nyerte el a közösség és vele együtt a Tesco támogatását. A vásárlók szavazatainak köszönhetően és a Tesco támogatásával a nyertes civil szervezetek többek között gyerekeknek tanítják meg, hogyan kell helyesen bánni az állatokkal, gondoskodnak az önkéntes tűzoltó-utánpótlás képzéséről és lehetőséget teremtenek értelmileg sérült fiataloknak, hogy együtt kerékpározhassanak ép barátaikkal.

Az áruházlánc vásárlói minden vásárlást követően egy darab zsetont kaptak, melyet a számukra legszimpatikusabb szervezet, illetve program neve mellé dobhattak be az áruházakban elhelyezett zsetongyűjtő pontokon. Az egy hónapos szavazási időszak alatt országosan a legtöbb zsetont a Szeged Extra (53 950 darab) és a Székesfehérvár Palota (49 947 darab) hipermarketekben dobták be. A legaktívabbak pedig a sarkadi szupermarket áruház vásárlói voltak, ők a vásárlások 94 százaléka után bedobták a zsetonjukat.

Országos szinten a legtöbb szavazatot, 81 864 darabot a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért gyűjtötte be, de rengetegen támogatták az S.O.S. Krízis Alapítványt (59 941 szavazat) és a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesületet (58 087 szavazat) is.

Az „Ön választ, mi segítünk” remek példája a dolgozók, vásárlók és a programban résztvevő valamennyi partner összefogásának, melynek célja, hogy pozitív hatással legyünk saját helyi közösségeinkre. Fantasztikus, hogy mennyi mindent tehetünk egy apró zsetonnal. Nagyon jó érzés volt látni a kampányoló szervezetek kreatív akcióit áruházainkban! Egyúttal szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatta őket céljaik megvalósításában, tegyenek így a jövőben is.” - nyilatkozta Bill O’Neill, a Tesco közép-európai vezetője.

A nyertes szervezetekről, valamint pályázati programjaikról a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon tájékozódhatnak.

A programról bővebben a Tesco blogján is olvashat:

http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

Az „Ön választ, mi segítünk” programról készült összefoglaló kisfilm az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=EGa7XzA39Lw

 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai