Új határidő! 2019. január 31-ig lehet pályázni az Innomax Díjra


300x250nonproAz Invitech Zrt. 2018-ban kilencedik alkalommal, megújult formában hirdeti meg az InnoMax pályázatot – a Magyar Adományozói Fórum (MAF) közreműködésével. A vállalat ezúttal 4 fókuszterület mentén várja az innovatív infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokat felhasználó projektötleteket, melyek társadalmi, közösségi és/vagy ökológiai célt szolgálnak, társadalmilag és/vagy környezetileg hasznosak.

Az Invitech fontosnak tartja, hogy segítséget nyújtson azoknak a civil és nonprofit szervezeteknek, amelyek saját, információtechnológiai eszközöket felhasználó, innovatív fejlesztési projektjeikhez, újításaikhoz keresnek támogatót az alábbi témakörökben: fenntarthatóság; oktatás, köznevelés; egészségügy; és felzárkóztatás, esélyegyenlőség.

Elvárás, hogy a pályázat megvalósulása révén az infokommunikációs (vagy technológiai) eszközök alkalmazásával javuljon a célcsoport és a közösség életminősége vagy a pályázó szervezet működési hatékonysága vagy az ökológiai környezet minősége valamilyen eredeti, innovatív ötlet, terv végrehajtása által.

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, szövetségek és szociális szövetkezetek) jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek: önkéntes alapon szerveződő, közcélú, nem haszonszerzés céljából alakult nonprofit szervezetek (az egyházi intézmények és politikai pártok nem tekinthetők civil szervezetnek). Jelentkezhetnek továbbá magántulajdonban lévő nonprofit KKV-k is.

Magyarországon 5 pályázat kerül támogatásra, melyek között a támogatási keret egyenlő arányban kerül megosztásra. A projektek támogatására rendelkezésre álló keret: 2 500 000 Ft, azaz az egy projekttel maximálisan elnyerhető összeg 500 000 Ft.

A pályázatokat a MAF szakértői szűrik meg formai és szakmai kritériumok mentén. Az értékelők által adott pontszámok alapján tett javaslatokat és felállított rangsort az Invitech munkatársai vizsgálják felül, és döntik el az 5 végleges támogatott névsorát. Továbbá az Invitech a 10 legjobbnak ítélt szervezetet közönségszavazásra is bocsátja. A közönségszavazás az Invitech Innomax Facebook oldalán kerül meghirdetésre. A szavazás nyertese az Innomax Díj közönségszavazat birtokosává válik, valamint 5 óra szakmai konzultációt, mentorálást kap térítésmentesen az Invitechtől. Az Invitech a végleges döntést és a támogatottak névsorát 2019. márciusában díjátadó gálán hirdeti ki, melyre előzetesen minden pályázó meghívást kap.

A Magyar Adományozói Fórum 2016 óta támogatja az Invitechet az Innomax díj pályázati menedzselése kapcsán. Stratégiai partnerként, a program előkészítési fázisától, a lebonyolításon és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartáson, elszámolások véglegesítésén át egészen a megvalósított projekt hatásának méréséig követi nyomon a folyamatot. Egyedülálló és hiánypótló szerepet tölt be e tevékenységével a nagyvállalati szektor felé.

Pályázatot 2019. január 31-ig (12:00) az Invitech Innomax honlapján lehet benyújtani a Pályázati felhívásban található feltételek teljesítésével.

 

 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai