Az Auchan pályázati programját a MAF támogatja szakmailag


auchan 2018Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány az Auchan Retail Magyarország 20 éves fennállása alkalmából, magyarországi civil szervezetek számára „Egészséges ifjúságért - A jövőt most írod” szlogennel hirdetett pályázatát ezúttal is a MAF támogatja szakmailag.

A nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány 2018-ban ismét pályázatot hirdet magyarországi civil szervezetek számára – a Magyar Adományozói Fórum közreműködésével (MAF). A pályázati felhívás célja, hogy az Auchan áruházak vonzáskörzetében, nehéz helyzetben élő 5-25 éves fiataloknak szóló projekteket támogasson az egészséges életmód témaköréhez kapcsolódóan, az egészségmegőrzés, egészséges táplálkozás, sport, mozgás, és egyéb, az egészséges életmód népszerűsítését célzó tevékenységek révén.

Olyan politikai és vallási nézettől független, az 5-25 éves korosztály minden tagja számára elérhető, az ő igényeikre reflektáló, hosszabb távú, kifejezetten új indítású projekteket várnak, melyek partnerségben, közösen valósulnak meg valamelyik hazai Auchan áruházzal.

2015-ben a nemzetközi Auchan az Ifjúságért Alapítvány 9 nyertes projektnek összesen 87.000€ támogatást tudott nyújtani. Az 2016-ban ennek a duplájáról, azaz 170.000 €-ról rendelkeztek. Az idei évben a pályázat keretösszege 210 ezer euró, több mint 68 millió forint. A most meghirdetett pályázaton nyertes projektenként maximálisan 10 ezer eurós támogatási összeg használható fel minimum 50% önrész megléte mellett.

A teljes pályázati folyamatot a MAF menedzseli, ennek részeként az áruházlánc a pályázatokat is a Magyar Adományozói Fórum szakmai segítségével értékeli. A nyertesek karácsony előtti kiválasztásában a helyi Auchan áruházak is részt vesznek, és elsősorban olyan, a vonzáskörzetükben szerveződő aktivitások koncepcióit várják, amelyek megvalósításához maguk is csatlakozhatnak.

A nyertes szervezetek ötven százalékos önerő biztosítása mellett akár 3 millió forint támogatásban részesülhetnek. A pályázatokat 2018. október 26-ig lehet benyújtani a https://alapitvany.auchan.hu/palyazat oldalon. 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai