344 szervezet pályázott a Tesco közösségeket támogató programjára


Tes CSR YCWH FB 960x720 CA Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjára országosan 61 körzetből összesen 344 szervezet adta be jelentkezését. Idén valamennyi, a szavazási szakaszba bekerülő szervezet támogatásban részesül, így a Tesco még több jótékony célú helyi közösségi kezdeményezés megvalósulását tudja segíteni. A nyertes pályázókat – immár negyedik alkalommal - a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők bírálták el formai és tartalmi szempontok alapján, mielőtt az áruházlánc vásárlói szavazással választanák ki a végső győzteseket.

A Tesco nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségek támogatására. Éppen ezért, már negyedik alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját, amelyre ezúttal is több száz pályázat érkezett. A pályázat célja a helyi közösségek jótékony célú kezdeményezéseinek támogatása. Az előző körökhöz hasonlóan idén is számos kreatív pályázati program érkezett, legnépszerűbb kategóriának a gyerekek, fiatalok és felnőttek oktatását, képességfejlesztését célzó bizonyult, a legaktívabbak pedig a Szeged, Székesfehérvár és Ózd környéki szervezetek voltak.

A Tesco ezúttal minden, a szavazási szakaszba bejutó pályázat megvalósulásához hozzájárul. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához. Az elmúlt hetekben már hagyományosan a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők véleményezték a pályázatokat formai, valamint tartalmi követelmények szerint, és kiválasztották közülük a továbbjutókat. A program következő szakaszában pedig az áruházlánc vásárlói dönthetnek a nyertesekről.

A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között, az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon szavazhatnak majd a számukra legszimpatikusabb szervezetre. A szavazás lezárása után körzetenként hirdet nyerteseket az áruházlánc, akik a vásárlók által leadott szavazatok száma szerint nyerik el a támogatást.

A Magyar Adományozói Fórum 2016 óta a Tesco szakmai partnere a pályázat koordinálásában. A program előkészítési fázisától, a lebonyolításon és a civil szervezetekkel történő kapcsolattartáson, elszámolások véglegesítésén át egészen a megvalósított projektek hatásának méréséig követi nyomon a folyamatot. Egyedülálló és hiánypótló szerepet tölt be ezzel a tevékenységével a nagyvállalati szektor felé.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el, a korábbi fordulók nyertes civil szervezetei által írt beszámolókat pedig a Tesco blogján olvashatja: http://www.tescomagyarorszag.hu/hu/blog

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai