Auchan - Változatos programokkal segít az Auchan


Változatos programokon bizonyították az Auchan munkatársai és vezetői, hogy milyen fontos számukra a közösség, melyben működnek. Futottak, ajándékokat csomagoltak, élelmiszert gyűjtöttek, sütit árultak, csak hogy néhányat említsünk. A következő cikk ezekről szól, de a programokhoz kapcsolódó bámulatos számszerű eredményekről is képet kaphatunk.

Lezárult az Auchan Run 2Lezárult az Auchan Run

A nemzetközi AuchanRun programjának keretében Európa-szerte a fiatalokért gyűjtöttek kilométereket a vállalat munkatársai. Szeptember 27-től október 7-ig futással és gyalogos túrákkal járultak hozzá a jótékonysági nemzetközi projekthez. Magyarországon összesen 15.000 kilométert teljesítettek. Az esemény végén az Auchan az Ifjúságért Alapítvány 110 ezer euróval támogatta nemzetközi szinten az SOS Gyermekfalvak egészséges táplálkozást segítő programjait. Magyarországon 2.200 eurót adományozott az alapítvány az összegyűjtött kilométerek után.

Fogyatékosság-barát munkahely elismerést nyert az Auchan Retail Magyarország 5. alkalommal

2018-ban ötödik alkalommal a Salva Vita Alapítvány és partnerei aranyfokozatú elismerésében részesítették az Auchan Retail Magyarországot a fogyatékkal élő vásárlók kiszolgálásáért, amelyet a 2017 májusában bevezetett speciális bevásárlókocsikkal érdemelt ki a vállalat. Így a már eddig is rendelkezésre álló Angelman-szindrómás gyermekekkel történő vásárlást megkönnyítő speciális bevásárlókocsi mellett aktív kerekesszékhez csatolható eszköz, valamint tavaly óta már minden áruházukban elektromos moped akadálymentesíti a mozgásukban korlátozott vásárlókat. Emellett a vak és gyengénlátó vásárlóik kísérőt kérhetnek a vásárláshoz. 

Fogyatékosság barát munkahely elismerés 22018-ban ötödik „Jobb velünk a világ!” gálaesten az Auchan egyik megváltozott munkaképességű kollégája Példakép díjat vehetett át kiemelkedő munkájáért.

A Fogyatékos Emberek Világnapján mindemellett a bevásárlást megkönnyítő szolgáltatásokkal fogadták fogyatékkal élő vásárlóikat. A budaörsi áruházukban tartott rendezvényen az online vásárlás lehetőségeinek bemutatásán túl a mozgás-, látás- vagy hallássérült vásárlók szakszerű, gyakorlati segítséget igényelhettek áruházi vásárlásukhoz. 

Hajléktalanok támogatása Budaörsön

A karácsony közeledtével Budaörsön 70 hajléktalan számára biztosított ajándékcsomagot az Auchan és a vállalat kollégái részt vettek az ünnepi ételosztásban is.  A központ munkatársai pedig játékokat, könyveket gyűjtöttek az Őrangyal Alapítvány számára.

Babaruhával támogatták a koraszülötteket

Az Auchan Retail Magyarország 60 csomag babaruhával támogatta a Koraszülöttekért Országos Egyesületét. A babaruhát a kórházból hazatérő családok igényelhetik. A használat után a szervezethez visszaküldött csomagokat újrafelhasználják, így egy-egy csomag  5-6 családot segít. 

Mikulás csomag a rászoruló gyerekeknek 2Mikulás csomag a rászoruló gyerekeknek

Az Auchan Retail Magyarország az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen több száz hátrányos helyzetű gyermek Mikulás csomagjához járult hozzá édességekkel és gyümölcsökkel, amelyeket megváltozott munkaképességűek állítottak össze. Dominique Ducoux, a vállalat vezérigazgatója is részt vett az ajándékok összeállításában, a Bolyai Gyermekotthon fogyatékkal élő gyermekeinek pedig Széll Hajnalka, az Auchan Retail Magyarország HR igazgatója adta át a csomagokat. 

Együnk egymásért akcióval segítettük a Magyar Élelmiszer Bankot

A vállalat december elején az októberi Együnk egymásért kezdeményezést egy karácsonyi süteményvásárral zárta le, amellyel közel 400.000 Ft-ot sikerült összegyűjtenie a Magyar Élelmiszer Bank számára.

Az Auchan Retail Magyarország is csatlakozott az Élelmiszerbank karácsonyi tartós élelmiszergyűjtő akciójához novemberben

 A vállalat novemberben egy hétvégén át tartott élelmiszergyűjtést. Az Auchan Retail Magyarország 20 áruházában, 55 tonna tartós élelmiszert gyűjtöttek össze az önkéntesekből álló csapatok, ami több mint 11.000 élelmiszercsomag elkészítését tette lehetővé a nélkülözők számára.

Karácsonyi összefogás

MikulásAz Auchan Retail Magyarország debreceni áruháza csatlakozott a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány karácsonyi ajándékozási felhívásához, amely nagyban hozzájárult, hogy megajándékozzák a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket. Az adományokból eljuttattak minden magyarországi gyermek-hematológiai centrumba, valamint leukémiás és daganatos beteg gyermeket nevelő családokhoz, így nagyon sok gyermeknek tudtak az összefogás ajándékaival örömet szerezni!

 

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai