Auchan - Mentorálással a képességfejlesztésért


sutes4200 euróval, azaz közel 1,3 millió forinttal támogatta az Auchan az Ifjúságért Alapítvány a Rotary Club Debrecen „Láthatatlan Iskola” nevű programját. A többségében egyetemistákból álló mentorhálózat az államilag gondozott, illetve átmeneti otthonokban élő gyerekek és fiatalok oktatását segíti.

Eddig közel 100 óvodás és iskolás kapott segítséget a tanulásban és a dolgozatokra való felkészülésben. A mentorhálózat tagjai korrepetálásokat szerveznek a gyerekek számára, az óvodától a középiskola befejezéséig. A fiatalok azonban nem csak a mindennapi tanulásban kaphatnak így segítséget, de a program keretében részt vehetnek különböző interaktív, kulturális programokon is. Az áruházlánc pénzügyi és személyes támogatásának köszönhetően megvalósult projekt az első sikeres év után is folytatódik, tovább segítve a helyi fiatalokat.

Egy másik, a Bajnokok Útja Alapítvány által szervezett mentorprogram keretében az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola  diákjai felkeresték a soroksári Auchan áruházat, ahol megtekintették a pék-, illetve a cukrászüzemet és süteményeket is készíthettek az áruház cukrászmestere segítségével. A tanulók megismerték az elérhető célok felállításának módszereit és a szakmai kiteljesedés lehetőségeit is.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai