Kárpátok Alapítvány - Több mint 40 millió forintot fordít a Kárpátok Alapítvány a roma gyerekek kora kisgyermekkori fejlesztésére


karpatokA Kárpátok Alapítvány új programot indít 2018 februárjában „Roma gyerekek kora kisgyermekkori fejlesztéséhez szükséges helyi kapacitások fejlesztése” elnevezéssel. A program keretében 10-12 az észak-magyarországi és észak-alföldi régiókban működő, bejegyzett, roma vagy marginalizált helyzetű roma közösségeket támogató civil szervezetet részesít összesen több mint 40 millió Ft értékű támogatásban.

Az Alapítvány aktív, igazolható eredményeket felmutatni bíró, helyi kapacitásokkal rendelkező, civil szervezeteket hív meg a pályázaton való részvételre. A kiválasztott szervezetek projektenként közel 3 millió Ft támogatásban részesülnek. A programokat 12 hónap alatt bonyolíthatnak le marginalizált helyzetű roma közösségekben a roma gyerekek kora kisgyermekkori fejlesztése érdekében. A szervezetek szakmai kapacitásaik fejlesztéséhez külön támogatást igényelhetnek szakmai képzések formájában, illetve peer-to-peer tanulás keretében működnek együtt egymással. Mindemellett egy szlovákiai szakmai tanulmányút és egy záró konferencia kerül lebonyolításra a program keretein belül.

A program párhuzamosan fut Kelet-Szlovákiában, illetve 2019-től Nyugat-Ukrajnában is a Kárpátok Alapítványi Hálózat (www.carpathianfoundation.org) tagjainak jóvoltából. Az együttműködő, eredményes szervezetek a következő években is meghívásra kerülhetnek a programba, amely során 2019-től aktív határon átívelő tapasztalatcserét kívánnak támogatni.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai