Vodafone – Élményt kaptak ajándékba a rászoruló gyerekek a Vodafone Magyarország Alapítványtól


voda mikulás 2A Vodafone Magyarország Alapítvány munkatársai azt vallják: az ünnep, csakúgy, mint a technológia által átszőtt jövő, akkor lesz értékes és maradandó, ha valamennyien érteni tudjuk, valamennyien részesülni tudunk belőle az anyagi helyzetünktől függetlenül. Ennek érdekében az Alapítvány önkéntesei az ünnepek közeledtével is számos program során igyekeztek élményt és segítséget nyújtani a rászoruló gyermekeknek.

A Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház 400 gyermek karácsonyát tette szebbé, ugyanis december 6-án ismét elvitték Miskolc városába a Mikulást! A zenés-táncos előadáson a Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc város nagycsaládjainak gyermekei is részt vettek, akik felejthetetlen élményekkel, és sok ajándékkal térhettek haza. A miskolci Regionális Ügyfélszolgálati Központ 600 munkatársa minden évben kiveszi a részét a gyermekeknek nyújtott élményekből – önkéntes munkájukkal jelentősen hozzájárulnak az ünnepi esemény sikeréhez és a gyerekek öröméhez, melyet a színházi előadás és a Mikulás látogatása tesz teljessé.

Szintén Vodafone önkéntesek tették vidámabbá és emlékezetessé az ünnepet a Galgamácsai Általános Iskolában, ahol közösen készítettek ajándékokat a gyerekekkel, együtt díszítették fel a karácsonyfát, amely szintén a Vodafone ajándéka volt. Szintén a galgamácsai gyerekek vehettek részt december 12-én egy budapesti korcsolyázáson, ahol nemcsak korcsolyázni tanulhattak profi oktatóktól, hanem a fázósabb kisdiákok kézműves foglalkozás keretében készítettek karácsonyi ajándékokat animátorok segítségével.

Hasonló programot szervezett a szolgáltató a Digitális Iskola Programban résztvevő Fekete Borbála Általános Iskola Csere-Erdő Tagiskola diákjainak, akiket Debrecenben hódolhattak ennek a téli sportnak.

Mindezeken felül, a Vodafone Magyarország Zrt. munkatársai november végétől december 15-ig gyűjtötték az adományokat, játékokat a vállalat székházában kihelyezett óriás adománygyűjtő ajándékládában. Az adományok értékét az Alapítvány megduplázza annak érdekében, hogy még több hátrányos helyzetű kisgyermekhez jusson karácsonyi ajándék.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai