E.ON – Több millió forint értékű támogatás a hátrányos helyzetűek segítésére


eon karacsonyAz E.ON Hungária vállalatcsoport évről-évre felvállalja a magyar társadalmi, sport- és kulturális élet támogatójának szerepét. A vállalat számos hazai nonprofit szervezetnek nyújt jelentős anyagi és erkölcsi támogatást stratégiai és támogatói partnerségeken keresztül, valamint mecénásként fontos programokat és kezdeményezéseket támogat. Nincs ez másként az adventi időszakban sem. Az E.ON idén is számos kezdeményezés mellé áll, hogy támogató partnerként egy kicsit szebbé, örömtelibbé varázsolja az ünnepeket azok számára is, akiknek ez nehezebben adatik meg.

A Kuckó Adventi Csomag programhoz idén csatlakozott a vállalat, hogy elérhetőbbé tehesse és megoszthassa az ünnep örömét az olyan állami gondozásban élő gyerekekkel, akik a szerény körülmények ellenére otthon, a családjukkal szeretnék tölteni a karácsonyt. Az E.ON gyűjtést hirdetett összmunkatársi körben, hogy  segítsen a program szervezőinek az ajándékcsomagok összeállításában, amelyek minőségi, magasabb ár-kategóriájú ünnepi élelmiszereket tartalmaznak.

A Kuckó program mellett a vállalat olyan projekteket is támogat, amelyek szervezőivel már hosszú évek óta működik együtt. A Máltai Szeretetszolgálat munkáját idén két program során is segíti a vállalat. Egyfelől nehéz sorsú, mélyszegényben élő, több gyermekes családok számára oszt ételcsomagokat a Szeretetszolgálat ajánlására és velük együttműködésben. Az ételosztást emellett milliós nagyságrendű összeggel támogatja, így 300 család karácsonyi ünnepét varázsolja szebbé. Az E.ON továbbá 1 millió forintos támogatással közel 60 köbméter fát vásárol a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve, amelyet a legrászorultabbak részére szállítanak ki a téli hideg időszak beállta előtt. Az E.ON segítségével a Tatabánya Mésztelepen és VI-os telepen élők közül 40 idős magányos ember és 20 család jut segítséghez a tél átvészelésében.

A vállalat emellett sokadik éve támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos karácsonyi meleg étel osztását. Az ünnepi ételosztás keretében december 20. és 23. között naponta mintegy 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanok, a rossz szociális körülmények között élő családok számára.

Az E.ON továbbá olyan kisebb rendezvényeket és programokat is pártfogol, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek és családok számára szépítik meg a karácsonyi időszakot. Erre ad remek lehetőséget például a vállalat által támogatott a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szabadidősport Szövetség eseménye, a „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” karácsonyi jótékonysági játékos sportvetélkedő; az újszászi Városi Könyvtár versmondó versenye és ajándékkészítő akciója; valamint a Princivil Értékteremtő Egyesület karácsonyi játszóháza és jótékonysági kézműves programja. Mindemellett az E.ON évek óta tartó támogatásának keretében az Idősekért Alapítvány december 24-én ünnepi vacsorát, december 31-én pedig Óévbúcsúztatót tart az idős, sok esetben egyedülálló ellátottai számára közel 300 főt vendégül látva, hogy ezzel is meghittebbé és otthonosabbá varázsolják az ünnepeket.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai