E.ON- Október 15-ig lehet versenybe szállni az Energy Globe Magyarország díjakért


nextgen egaAz Energy Globe Magyarország díj idén is várja az olyan oktatási és civil szervezetek nevezését, amelyek kezdeményezésükkel hozzájárultak a jövő generáció környezet- és energiatudatos szemléletformálásához. Az energiahatékonyság és fenntarthatóság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének hazai fordulójára október 15-ig lehet jelentkezni.

Az E.ON által támogatott díj célja, hogy a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági kezdeményezéseknek nyilvánosságot és elismerést biztosítson, és hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez.

Tavaly vállalati, önkormányzati és a fiatalok szemléletváltásáért dolgozó projektekkel lehetett nevezni, idén azonban további 3 kategóriával – Épület, Ötlet és Egyéni kezdeményezések – bővül a pályázat, így még színesebb lesz a paletta.

Pályázni 2017. október 15-ig lehet a díj weboldalán, egy egyszerű nevezési űrlap kitöltésével. A beküldött nevezéseket először az energetika, klímaváltozás és innováció terén elismert szakértőkből, valamint közéleti személyiségekből álló zsűri értékeli, azt azonban, hogy a bíráló bizottság által kiválasztott döntős pályázatok közül ki legyen a győztes az egyes kategóriákban, a közönség döntheti el online szavazással.

A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, energiahatékonysághoz, az okos otthonokhoz, valamint az innovációhoz vagy a projektekhez kapcsolódó díjakat vehetnek át. A verseny fődíját- egy 100%-ig elektromos Nissan LEAF-et- a zsűri által kiválasztott legjobb pályázó viheti haza.

A pályázat elnöke: Ürge-Vorsatz Diána, Nobel-díjas klímakutató, a Közép-Európai Egyetem éghajlati és fenntartható energiapolitikai kutatóközpontjának vezetője

Zsűritagok: D. Tóth Kriszta, a WMN főszerkesztője és az UNICEF nagykövete; Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest megalapítója és a Design Terminál vezetője; Patrick Nanninga, a düsseldorfi székhelyű agile accelerator társalapítója és ügyvezető igazgatója; Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja; ifj. Chikán Attila, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért elnöke; Salgó István, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) tiszteletbeli elnöke; dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese; Matthias Schmuderer, a nemzetközi Energy Globe Award által delegált energetikai szakértő

További információ: www.energy-globe.hu

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai