NESsT- Elsőként került be magyar étterem az EVPA esettanulmány gyűjteményébe

 


nesst_logoA NESsT 2007 óta támogatja a Kék Madár Alapítvány társadalmi vállalkozási tevékenységét az első lépések mentorálásától egészen a növekedési stratégia kidolgozásáig és megvalósításáig. A Nesst segítségével az alapítvány által működtetett Ízlelő Étterem elsőként került be az EVPA - European Venture Philanthropy Association​ közép-kelet-európai jó példákat bemutató esettanulmány kötetébe.

A NESsT 170,000 USD pénzügyi támogatást is biztosított - részben könnyített hitel formájában, így összesen 63 fogyatékkal élő jutott vendéglátási képzéshez és 27 fő számára nyújt vagy nyújtott az étterem az életüket megváltoztató, méltó munkahelyet. Ezentúl több mint 80 családtag életére is pozitív hatást gyakorol a társadalmi vállalkozás, amely egyaránt biztosít képzést és munkalehetőséget az értelmi és testi fogyatékkal élők számára, miközben egészséges és ízletes étkezési alternatívát kínál a városnak.

A szervezet a közelmúltban négyszeresére növelte az étterem kapacitását, és a Szekszárdon kidolgozott modell alapján újabb 3-5 étterem megnyitását tervezi más városokban a következő 5 évben.

A tanulmány az alábbi linken érhető el:

http://evpa.eu.com/knowledge-centre/publications/vp-si-in-central-eastern-europe-case-studies

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai