webIdén második alkalommal segíthettek a Vodafone önkéntesei az Effekteam Egyesület (korábbi cégnév: MAF) szervezésében. A helyszín ezúttal a Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában működő Befogadás Háza Zuglói Családok Átmeneti Otthona volt, ahová a tavasz első napján reggel 9:00-re érkeztek az önkéntesek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Effekteam Egyesület rövid bemutatkozása, és az intézményvezető körbevezetése után megtörtént a napi feladatok megbeszélése és kiosztása.

A Vodafone munkatársai az átmeneti otthon közös tereinek kifestésében segédkeztek. Az intézmény két helyisége, a kápolna és a gyermek játszószoba súlyos beázást szenvedett, amelyet szakemberek készítettek elő az önkéntesek számára, akik vállalták a falak újrafestését. Az egyik kiemelt feladatuk volt a játszószobában található fali kép megóvása, ezért külön gondot igényelt a falfelület lefestése.

A 18 lelkes önkéntes gyorsaságának köszönhetően meg is haladta a tervezett célt, hiszen néhány óra leforgása alatt nem csak a játszószoba, a kápolna és a háromszintes lépcsőház festésével végeztek, hanem az épületben található anyaotthon egy helyiségét is rendbe tették.

A nap zárásaként az intézmény vezetőjével egy érzékenyítő program keretében bemutatásra került az intézmény tevékenysége, a szociális szférában betöltött szerepe és a célcsoport életének bemutatása is. Egy informatív és őszinte beszélgetés zajlott, amely során számos, az intézményhez kapcsolódó kérdést beszéltek meg. A résztvevők aktívan kérdeztek, így számos olyan információ birtokába jutottak, amely több esetben új megvilágításba helyezte számukra a szociális szféra ezen működési területét.

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai