Társadalmi Befektetések Díj

A Magyar Adományozói Fórum 2017-ban megújítja a Társadalmi Befektetések Díj módszertanát, így a díj a megszokott májusi meghirdetéshez képest csak 2017 őszén kerül kiírásra. A hazai vállalatoknak 2017. november és 2018. január közötti lesz lehetőségük a pályázataik benyújtására. A díjátadó ünnepség illetve a MAF éves konferenciája 2018 tavaszán kerül megrendezésre.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó Díj új alapokra fektetett és nevében is megújított jogutóda, amely a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

A pályázat szempontrendszerének kidolgozásában a MAF kezdeményezésére 2010-ben megalakult, IMPAKT azaz  Innovatív Magyar Programok a Közösségi Támogatásokért munkacsoport nyújtott segítséget.

A megújult díj átadásának célja, hogy a vállalatok példaértékű társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, elismerésével és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljunk az üzleti szektor társadalmi szerepvállalásának erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül kifejezetten a társadalmi befektetési programokra fókuszál, és előtérbe helyezi a társadalom valamint a vállalat számára megteremtett értékeket, az elért eredményeket és hatást.

Miért érdemes indulni a pályázaton?

  • A pályázat elkészítése során egy, a nemzetközi standardok és a hazai tapasztalatok ötvözésével kialakított, professzionális és objektív szempontrendszer alapján van lehetőségük saját támogatási tevékenységüket mérlegre tenni, más vállalatok programjaival összehasonlítani.
  • Egy nyilvános és független megmérettetésben való részvétel hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat támogatási gyakorlata transzparensebbé váljon, és hozzájáruljon a vállalat elismertségének és hitelességének növeléséhez a belső és külső érintettjei körében egyaránt.
  • Nem a vállalat teljes körű CSR tevékenységét vizsgálja, hanem a vállalat egy-egy önálló, ugyanakkor kiemelkedően sikeres és példaértékű programjával mutatkozhat be a pályázaton.
  • A pályázati űrlap kitöltése lehetőséget nyújt a vállalat eddigi támogatási projektjeinek értékelésére, újragondolására. Emellett az objektív szempontok segítségével áttekinthetővé válik, hogy a vállalat társadalmi befektetései során milyen „megtérülést” volt képes társadalmi és vállalati szinten elérni.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj az alábbi kategóriákban kerül átadásra:

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
  • MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória

 

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál a programról.

 

MAFTBDIJ_logo

MAF Díjátadó Gála 2015

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/320802partner.jpg

A Leginnovatívabb Támogató Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői /balról/: Lévai Gábor (Civil Support Nonprofit Kft.) Murányi Linda (Erste Bank Hungary Zrt. 1.hely), Tischler Erika (GlaxoSmithKline Kft. 2.hely), Pálfalvi Márta (HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. 3.hely) Dávid Lívia (MAVIR), Barabás Botond (NI Hungary Kft.)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/435289innov.jpg

A Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői /balról/:Árr Mariann (Generali a Biztonságért Alapítvány, 2.hely), Pálfalvi Márta (HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.) Lesti Mónika(K&H Csoport, 3.hely), Dávid Lívia (MAVIR, 1.hely) Otrok Györgyné (Richter Gedeon Nyrt.), Dr. Kántor Sándor (Syngenta Kft.)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/925828hat__s.jpg

A Legsikeresebb Partneri Együttműködések kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői /balról/: Árr Mariann (Generali a Biztonságért Alapítvány), Tischler Erika (GlaxoSmithKline Kft., 2.hely) Pálfalvi Márta (HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt., 3.hely) Lesti Mónika (K&H Csoport), Faluné Garay Marianna (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.), Dr. Kántor Sándor (Syngenta Kft., 1. hely)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/156177__v.jpg

Az Év Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői /balról/: Árr Mariann (Generali a Biztonságért Alapítvány), Murányi Linda (Erste Bank Hungary ZRT.), Tischler Erika (GlaxoSmithKline Kft., 2.hely), Pálfalvi Márta (HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt.), Dávid Lívia (MAVIR, 1.hely), Dr. Kántor Sándor (Syngenta Kft., 3.hely)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/984347k__l__nd__j.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj különdíjasai /balról/: Földi Regina (JUNIOR Különdíj, Jabil Circuit Magyarország Kft.), Nagy Mária (SENIOR Különdíj, Budapest Bank Zrt.), Schubauer Krisztina (ÖNKÉNTESSÉG Különdíj Microsoft), Ladányi Csilla (MECENATÚRA Különdíj, evopro Holding Zrt.), Zolnai Emese és a Cserhát Egyesület képviselője (KÖZÖS ÉRTÉKTEREMTÉS Különdíj, Vodafone) Szabó István (PRO BONO Különdíj,KPMG)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/393843els__k.jpg

I. helyzettek: /balról/: Dr. Kántor Sándor (Syngenta Kft.) Dávid Lívia (MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.), Murányi Linda (ERSTE BANK HUNGARY ZRT.)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/502736maf_konf_kis_151001__108_.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/277763maf_konf_kis_151001__118_.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/180316maf_konf_kis_151001__123_.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai