Társadalmi Befektetések Díj

tarsadalmi__befektetesek_dij_logo

 A MAF Társadalmi Befektetések Díj a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó Díj új alapokra fektetett és nevében is megújított jogutóda, amely a hazai vállalatok társadalmi befektetési programjait olyan minőségi szempontok alapján értékeli, mint a partnerség, a hatás és az innováció.

A pályázat szempontrendszerének kidolgozásában a MAF kezdeményezésére 2010-ben megalakult, IMPAKT azaz  Innovatív Magyar Programok a Közösségi Támogatásokért munkacsoport nyújtott segítséget.

A megújult díj átadásának célja, hogy a vállalatok példaértékű társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, elismerésével és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljunk az üzleti szektor társadalmi szerepvállalásának erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a CSR-hoz kapcsolódó tevékenységek közül kifejezetten a társadalmi befektetési programokra fókuszál, és előtérbe helyezi a társadalom valamint a vállalat számára megteremtett értékeket, az elért eredményeket és hatást.

Miért érdemes indulni a pályázaton?

  • A pályázat elkészítése során egy, a nemzetközi standardok és a hazai tapasztalatok ötvözésével kialakított, professzionális és objektív szempontrendszer alapján van lehetőségük saját támogatási tevékenységüket mérlegre tenni, más vállalatok programjaival összehasonlítani.
  • Egy nyilvános és független megmérettetésben való részvétel hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat támogatási gyakorlata transzparensebbé váljon, és hozzájáruljon a vállalat elismertségének és hitelességének növeléséhez a belső és külső érintettjei körében egyaránt.
  • Nem a vállalat teljes körű CSR tevékenységét vizsgálja, hanem a vállalat egy-egy önálló, ugyanakkor kiemelkedően sikeres és példaértékű programjával mutatkozhat be a pályázaton.
  • A pályázati űrlap kitöltése lehetőséget nyújt a vállalat eddigi támogatási projektjeinek értékelésére, újragondolására. Emellett az objektív szempontok segítségével áttekinthetővé válik, hogy a vállalat társadalmi befektetései során milyen „megtérülést” volt képes társadalmi és vállalati szinten elérni.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj az alábbi kategóriákban kerül átadásra:

  • MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória   
  • MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória   
  • MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória 
  • MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál a programról.

 

MAFTBDIJ_logo

MAF Díjátadó Gála 2013

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/785262dsc_12955.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/979416dsc_13136.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj shortlistjére került vállalatok standjai

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/851743dsc_13231.jpg

dr. Molnár Klára a MAF igazgatója beszélget a bíráló bizottság két tagjával, Füzesy Tamással (United Way Magyarország) és Svékus Mártonnal (Flow Csoport)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/600663dsc_13237.jpg

A Leginnovatívabb Támogató Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Cserpán Margit (Aegon, III. helyzett), Winkler Nóra, Gál Judit (Auchan, I. helyezett), Szrenka Erika (Erste Bank, II. helyezett), Tóth Gabriella (NI Hungary Kft.), Sal-Vavrek Zsófia (Ringier)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/634398dsc_13286.jpg

A Legsikeresebb Partneri Együttműködések kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Cserpán Margit (Aegon), Winkler Nóra, Mészáros Zsuzsanna (Coca-Cola, III. helyezett), Kiss Beáta (Danone) Huszár Linda (GYEP Alapítvány), Sal-Vavrek Zsófia (Ringier, I. helyezett) Bakó Csaba és Radó István (IFUA Horváth&Partners, II. helyezett)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/128714dsc_13310.jpg

A Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Mészáros Zsuzsanna (Coca-Cola, III. helyezett), Varga Patrícia (Henkel, I. helyezett), Lakatos Zsófia (Hill and Knowlton), Kisari Károly (Down Egyesület) Bacskai Emőke és Grósz Enikő (OTP Bank), Magyar Henrietta (Tesco, II. helyezett)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/480534dsc_13340.jpg

Az Év Támogatói Program kategóriában a shortlistre került és helyezett vállalatok képviselői balról: Cserpán Margit (Aegon, III. helyezett), Winkler Nóra, Mészáros Zsuzsanna (Coca-Cola), Szrenka Erika (Erste Bank), Bakó Csaba és Radó István (IFUA Horváth&Partners), Sal-Vavrek Zsófia (Ringier, II. helyezett), Magyar Henrietta és Bors Kata (Tesco, I. helyezett)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/548117dsc_13361.jpg

I. helyzettek: Gál Judit (Auchan Magyarország Kft.), Henkel, Magyar Henrietta és Bors Kata (Tesco-Globál Magyarország Zrt.), Sal-Vavrek Zsófia (Ringier Kiadó Kft.)

http://www.donorsforum.hu/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/789333dsc_13358.jpg

A MAF Társadalmi Befektetések Díj különdíjasasi balról: Románné Dr. Diószegi Zsuzsanna (Chinoin Zrt., Közös Értékteremtés Különdíj), Kanizsai Róbert (CIB Bank Zrt., Önkéntesség Különdíj), Tulik Ágnes (Szerencsejáték Zrt., Junior Különdíj), Pogonyi Ildikó (Ericsson Magyarország, Senior Különdíj)